Χανιά | Τι είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού

χανιά-τι-είπαν-στο-δημοτικό-συμβούλιο-1200085

Για το ζήτημα ενδεχόμενης δημιουργίας αναπτυξιακού οργανισμού από τον Δήμο Χανίων, μίλησαν αντιπολίτευση και δημοτική αρχή στην προ ημερησίας διατάξεων συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκπροσωπώντας την παράταξη Παπαδογιάννη, ο Σπύρος Αποστολάκης απηύθυνε το ερώτημα, γιατι ο Δήμος ανέθεσε σε μελετητική εταιρία να εξετάσει το ενδεχόμενο «Σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ίδρυσης Μονομετοχικού Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Χανίων» και αναρωτήθηκε αν αυτό δείχνει πως ο Δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει έναν τέτοιο οργανισμό.

Απαντώντας, ο Τάσος Αλόγλου δεν αρνήθηκε ότι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς όμως να έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση:

«Δεν υπάρχει απόφαση σύστασης αναπτυξιακού οργανισμού. Ο νόμος όμως μέχρι τις 30/4, δίνει το δικαίωμα όμως σε όλους τους δήμους να εξετάσουν αν χρειάζονται αναπτυξιακό οργανισμού, και αυτό εξετάζουμε.

Θα πρέπει να δούμε αν είναι βιώσιμο, και αυτό θα φανεί από μελέτη που θα εξηγεί τη σκοπιμότητα. Δεν σκοπεύουμε να υποβαθμίσουμε τον ΟΑΚ, έχει προσφέρει πάρα πολλά στους τομείς ευθύνης του και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στον οργανισμό.  Προς το παρόν δεν υπάρχει όμως καμία απόφαση για τη δημιουργία τέτοιου οργανισμού», είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook