Χανιά | Τι απαντά η πρόεδρος του ΝΟΧ για τις καταγγελίες της τεχνικής κολύμβησης

χανιά-τι-απαντά-η-πρόεδρος-του-νοχ-για-878061

Λίγη ώρα μετά το δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, όπου η διοίκηση του ΝΟΧ κατηγορείται για προσπάθεια αποδόμηση του τμήματος του συλλόγου (δείτε ΕΔΩ), η πρόεδρος του χανιώτικου σωματείου, Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη με δήλωσή της απάντησε ως εξής:

Με αφορμή το δελτίο Τύπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Τεχνικής Κολύμβησης αλλά και τις πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο που θίγουν εμένα προσωπικά, το Ναυτικό Ομιλο Χανίων (αλλά και τον προπονητή κολύμβησης κ. Τζιλιβάκη), έχω να δηλώσω τα εξής.

Το Τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου όχι μόνο δεν θίγεται αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βοηθηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα ενώ επί 30 χρόνια υπήρχε ένας εκπαιδευτής και ένας προπονητής, σήμερα με απόφαση δική μου υπάρχουν τρεις προπονητές, μεταξύ των οποίων οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Τσουρουνάκης Αντώνης και Καλαμαρίδη Κατερίνα, οι οποίοι έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντοτε βέβαια υπάρχει και η ανάλογη επιβράβευση των αθλητών που διακρίνονται όπως και στα υπόλοιπα Τμήματα του Ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για αλλαγή ωραρίου μεταξύ των Τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου, που αναφέρεται στην ανακοίνωση, προήλθε αρχικά από την Τεχνική Κολύμβηση.

Βεβαίως το μεσημεριανό ωράριο που τελικά αντιστοιχήθηκε στο Τμήμα έφερε πολλές αντιδράσεις αλλά ο χρόνος έδειξε ότι μόνο πρόβλημα δεν δημιούργησε, άλλωστε η Κολύμβηση έως τότε αλλά και η Καλλιτεχνική Κολύμβηση έως σήμερα ξεκινούν το μεσημέρι από τις 14:30. Ενώ λοιπόν φαίνεται ότι έχει μειωθεί κατά 15 λεπτά ο χρόνος προπόνησης, ο χώρος έχει αυξηθεί όπως και το συνολικό ποσοστό χρήσης της πισίνας σε σχέση με τα υπόλοιπα Τμήματα του Ομίλου, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα (8 διαδρομές για 1:45).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν για τα παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό και ώρες πρωινών προπονήσεων για όλα τα Τμήματα του Ομίλου, οι οποίες χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε κάποια τμήματα αλλά σπανιότατα στην Τεχνική Κολύμβηση, ώρες που θα μπορούσαν επίσης να αξιοποιούνται εφόσον υπάρχουν ανάγκες, όπως κρίνει ο κάθε προπονητής και γιατί προδικάζουμε αποτελέσματα που είμαι σίγουρη πως η εμπειρία και η δυναμική του προπονητή μας θα φέρει.

Οι λόγοι λοιπόν της αλλαγής: Ο τεράστιος όγκος προαγωνιστικού – αγωνιστικού τμήματος των Ολυμπιακών τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, η πολύμηνη όπως αναμένεται απουσία του προπονητή κ. Τζιλιβάκη για την Ολυμπιακή προετοιμασία και η ανάγκη να είναι «μαζεμένο» το Τμήμα σε μια πισίνα και η απόφαση να εξυπηρετηθεί και το Τμήμα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε «πρωτόγονες συνθήκες» όσον αφορά τη συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα του Τόκυο σίγουρα μ’ ένα αθλητή και προσπαθώντας για έναν δεύτερο. Και για αυτό ευθύνη έχει ο Ομιλος και πρωτίστως ο προπονητής, κ. Τζιλιβάκης.

Oταν το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά αποφασίσαμε την αγορά του ισοθερμικού καλύμματος και την σχεδόν εξ ολοκλήρου συντήρηση με πετρέλαιο της πισίνας 50 μέτρων το έκανε με αναφορά σε όλους τους αθλητές και σίγουρα της τεχνικής κολύμβησης που αδυνατούσε να προπονηθεί λόγω ταχύτητας και νερών στην πισίνα 25μ.

Η αξία των αθλητών μας είναι για μένα ανυπέρβλητη αξία.

Ο σεβασμός μου είναι δεδομένος και η πίστη πως αυτή τη χρονιά είναι και θα συνεχίσει να είναι μια ιστορική χρονιά για τον ΝΟΧ.

Ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και ας πιάσουμε δουλειά.

Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη,

Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook