Χανιά | «Θυμόμαστε μπράβους και φουσκωτούς μέσα στο Δημαρχείο για τις καντίνες» – Αγωνία στο δημοτικό συμβούλιο μετά την υπόθεση διαφθοράς αστυνομικού

χανιά-θυμόμαστε-μπράβους-και-φουσκω-1395934

Η ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος δημοπράτησης για τις καντίνες και τα δημοτικά αναψυκτήρια στις παραλίες αναδείχτηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων στον απόηχο της σύλληψης αστυνομικού για υπόθεση εκβιασμού.

«Θυμόμαστε μπράβους και φουσκωτούς μέσα στο συμβούλιο. Καλέσαμε την αστυνομία για να διεξαχθεί ομαλά η δημοπρασία» σημείωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Γιάννης Σαρρής, αναφερόμενος στα γεγονότα του 2016 όταν ο διαγωνισμός για τις καντίνες στην περιοχή Αγ. Αποστόλων – Χρυσής Ακτής είχε εκτροχιαστεί.

«Γιατί δεν γίνονται οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά; Για να ξεφύγουμε από τους εκβιασμούς  αφού ξέρουμε ότι υπάρχει πολιτική κάλυψη» ανέφερε ο κ. Σαρρής.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος οικονομικών Τάσος Αλόγλου τόνισε πως «έχουμε ζητήσει με έγγραφο να γίνονται ηλεκτρονικά οι διαγωνισμοί, είναι κάτι που το έχουμε ζητήσει θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να προσαρμοστεί η διαδικασία» ξεκαθαρίζοντας πως ο Δήμος Χανίων δεν έχει καμία σχέση με τα καταγγελόμενα: «Η διαδικασία γίνεται μέσα στο δημοτικό κατάστημα παρουσία όλων των ενδιαφερομένων και χωρίς να υπάρχει κάποιο φιλτράρισμα – τηρείται η ανωνυμία των συμμετεχόντων

Την ώρα του διαγωνισμού μπαίνουν μόνο οι ενδιαφέρομενοι. Όσα καταγγέλλονται πρέπει να καταστεί σαφές ότι συμβαίνουν εκτός αίθουσας και εκτός κτηρίου δημαρχείου. » ξεκαθάρισε.

Από τη μεριά του ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας σχολίασε πως «ναι μεν μέσα στην αίθουσα δεν μπαίνει κανείς αλλά έξω από την αίθουσα βλέπετε τι γίνεται. Αυτή η διαδικασία πρέπει να σταματήσει. Να βγει ένα ψήφισμα με το οποίο επιτακτικά να ζητάμε να προχωρήσει αυτό.

Σύμφωνες με την έκδοση ψηφίσματος τάχθηκαν και οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσίας στα Χανιά».

Ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε πως «πρέπει να βγει όχι ψήφισμα αλλά απαίτηση του δημοτικού συμβουλίο προς το υπουργείο, οι δημοπρατήσεις να είναι με ηλεκτρονικό τρόπο. Βέβαια εμάς πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να είναι ελεύθερα, να λειτουργούν ως δημοτικά».

«Δημοτικές παραλίες, δημοτικά αναψυκτήρια, παραλίες προσβάσιμες για όλους κλπ» ζήτησε και ο Ειρηναίος Μαράκης.

One thought on “Χανιά | «Θυμόμαστε μπράβους και φουσκωτούς μέσα στο Δημαρχείο για τις καντίνες» – Αγωνία στο δημοτικό συμβούλιο μετά την υπόθεση διαφθοράς αστυνομικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook