Χανιά | «Θύμα» της κακοκαιρίας και το φαράγγι της Σαμαριάς – Πότε θα ξανανοίξει για τους επισκέπτες | Photos

χανιά-θύμα-της-κακοκαιρίας-και-το-φα-1123921

Τουλάχιστον πέντε-έξι μέρες θα χρειαστούν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών στο φαράγγι της Σαμαριάς, μετά τις πολυήμερες νεροποντές που έπληξαν τα Χανιά.

Ωστόσο, με δεδομένο το κλείσιμο του φαραγγιού για τον χειμώνα από τις 30 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε οι εργασίες να επικεντρωθούν στο νότιο τμήμα του, μέχρι τα δύο χιλιόμετρα από την Αγία Ρουμέλη, σε ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της διαδρομής από τις «Πόρτες» και το σημείο «Χριστός», ώστε να είναι επισκέψιμο από αύριο. Έτσι, το βόρειο τμήμα δεν θα ξανανοίξει για φέτος.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες του zarpanews.gr από το σημείο που δείχνουν πως η δύναμη του νερού «λύγισε» τα ξύλινα γεφυράκια.

Η ανακοίνωση του δασαρχείου:

«Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται η επαναλειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς μόνο από τη νότια είσοδο (Αγ. Ρουμέλη) και έως την θέση Χριστός.

Αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook