Χανιά | Θετική εξέλιξη για τα σχολεία της Καντάνου: Αναβαθμίζονται σε δυσπρόσιτα με τροποποίηση του ΦΕΚ

χανιά-θετική-εξέλιξη-για-τα-σχολεία-τη-735628

Την τροποποίηση του ΦΕΚ για την κατάταξη σχολείων σε αξιολογικές κατηγορίες, πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα την επαναπροκήρυξη των σχολείων της Καντάνου σε δυσπρόσιτα της καρηγορίας 10.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη τροποποίηση της υπ. αριθμ. 133529/ΓΔ4/07-08-2018 απόφασης, αλλάζει η κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες των κάτωθι σχολικών μονάδων, που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου:

Έτσι οι σχολικές μονάδες του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Καντάνου, μετά και τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας, επανήλθαν στις δυσπρόσιτες εγκαταστάσεις, δίνοντας έτσι περισσότερα κίνητρα για τις προτιμήσεις των αναπληρωτών καθηγητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ολόκληρη την τροποποιημένη απόφαση

Υπενθυμίζουμε ότι η μοριοδότηση στα δυπρόσιτα σχολεία κατηγορίας 10 είναι διπλάσια στην προυπηρεσία σε σχέση με χαμηλότερης κλίμακας.

Ήδη υπάρχουν αρκετά κενά τόσο στο ΕΠΑΛ της Καντάνου, σε θέσεις Οικονομολόγου και Γεωπόνου που είναι καίριες καθώς τα μαθήματα εξετάζονται πανελλαδικά, αλλά και στο Γυμνάσιο. Ωστόσο μιλώντας στο zarpanews.gr η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Φλουρή εκτίμησε πως, η νέα θετική εξέλιξη ανοίγει το δρόμο στην κάλυψη αυτών των οργανικών κενών.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου-Σελίνου για το θέμα:

«Δυσπρόσιτα τα σχολεία της Καντάνου – Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!!!

Με χαρά και ικανοποίηση ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου ανακοινώνει στους δημότες του την αλλαγή κατηγοριοποίησης των σχολείων της Καντάνου με την τροποποίηση της υπ αριθμ. 133529/ΓΔ4/07-08-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Κων/νου Γαβρόγλου.

Το Γυμνάσιο,  το ΕΠΑΛ, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Καντάνου ανήκουν πλέον στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων.

Ας σημειωθεί ότι σε σχέση με την προ του  2018 κατάσταση, που μόνο τρία (3) σχολεία του Δήμου μας ήταν δυσπρόσιτα, σήμερα πλέον χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα εννέα (9)σχολεία του Δήμου μας!

Τα έντονα διαβήματα της Δημοτικής Αρχής,  οι συναντήσεις μας με τον Υπουργό Παιδείας,  η δυναμική στήριξη από τους Υπουργούς και τους Βουλευτές του Νομού μας, η υποστήριξη του αιτήματός μας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η συντονισμένη δράση μας με τους Συλλόγους Γονέων και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  των σχολείων μας έφεραν θετικά αποτελέσματα!

Έμπρακτα η Πολιτεία αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του ορεινού μας Δήμου και ενισχύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των ακριτών  της υπαίθρου του Νομού Χανίων. Επιπλέον, αποδίδει με την παρούσα υπουργική απόφαση την πρέπουσα τιμή στον τόπο του Ολοκαυτώματος, στην Κάντανο που αποτελεί σύμβολο των αγώνων και της αντιναζιστικής πάλης του λαού μας!

Επισυνάπτουμε την τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 133529/ΓΔ4/07-08-2018 απόφασης ως προς την κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες των σχολικών μονάδων που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κων/νος Γαβρόγλου(πίνακας)».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook