Χανιά | «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον Υπουργό Τουρισμού

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη που σήμερα Παρασκευή θα βρίσκεται στα Χανιά.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η παράταξη της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλεί σε κινητοποίηση στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Χανίων τους εργαζόμενους του κλάδου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η «ανασφάλεια που νιώθουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα απέναντι σε όσους φορτώνουν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας»

Η ανακοίνωση:

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 πμ

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΘΕΟΧΑΡΗ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

Δεν φτάνει που τόσους μήνες τώρα ζούμε με μηδενικό εισόδημα, δεν φτάνει που η κυβέρνηση νομοθετεί τόσους μήνες υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας, αυτή την στιγμή τα δικαιώματα μας κολλάνε και στην γραφειοκρατία. Έπρεπε από 1η Ιουλίου να ανοίξει το σύστημα για την αίτηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων ώστε να μπούμε στον μηχανισμό στήριξης. Όπως μαθαίνουμε όμως, η ημερομηνία αυτή μετατίθεται για τις 7 του μήνα!  Και εκεί έρχεται η πραγματικότητα να προσγειώσει τις όποιες ελπίδες κάποιοι έντεχνα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν.

Είναι η απόλυτη κοροϊδία και πλήρης εμπαιγμός τόσων χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την χώρα που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η διαδικασία για αυτό το πενιχρό “βοήθημα” των 534 ευρώ. Την ίδια ώρα όμως, δεν κολλάνε στην γραφειοκρατία όταν πρόκειται να ενισχύσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, αφού μέρες τώρα είναι στην διάθεση της μεγαλοεργοδοσίας το δικαίωμα για ένταξη συναδέλφων στο απαράδεκτο πρόγραμμα “Συν-Εργασία” (δηλαδή την εκ περιτροπής εργασία), όπως επίσης και του ότι αυτές τις μέρες τους έδωσε η κυβέρνηση την δυνατότητα να κάνουν αλλαγές και στα ωράρια μέσα από το σύστημα Εργάνη.

Δεν ανεχόμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα των 534 ευρώ τον μήνα, στην καλύτερη με 9 ευρώ τη μέρα, την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ήδη 3 μήνες τώρα δίχως εισόδημα. Αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εποχικά εργαζόμενους που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τον Τουρισμό, να ζήσουν στην καλύτερη με ψίχουλα. Ξεχνάνε τα ρεκόρ, τα δις ευρώ έσοδα από την δουλειά μας που το 2019 για την Κρήτη έφτασαν τα 3,9 δις ευρώ, και για την εξαετία τα 22 δις ευρώ.

Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος αν θα βγουν τα έξοδα της χρονιάς, αφού τα χρήματα της σεζόν στα οποία είχαμε βασιστεί πλέον μετατράπηκαν για όλο το χρόνο από 1200 έως 4000 ευρώ!. Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε με την απαράδεκτη νομοθέτηση του «Συν-Εργασία» που μειώνει έως και 20% τους μισθούς, ούτε και με τις μαζικές απολύσεις που είτε έχουν γίνει, είτε θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Όσοι έσπευσαν να πουν για την τελευταία άθλια υπουργική απόφαση (24/6/2020), ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση , είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζουν τη προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να σταματήσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

Η ανασφάλεια που νιώθουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα απέναντι σε όσους φορτώνουν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας! Τώρα είναι η ώρα να μαζικοποιηθούν τα σωματεία μας, να δυναμώσει ο αγώνας μας, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των έργων των προηγούμενων κυβερνήσεων, φέρνει για ψήφιση στην Βουλή το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση. Έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Ο λαός με την πάλη του και με την “οργανωμένη απειθαρχία” του δεν θα “συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις”. Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία κοινής συμπόρευσης των Σωματείων Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων & Ποτών. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας και του κράτους της στα δικαιώματά μας. Συμπορευομαστε ώστε να προστατευτεί το εισόδημα των εποχικά εργαζομένων, των εργαζόμενων στον Τουρισμό, με σύνθημα “Κανείς μόνος του στην κρίση”.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Κανένας συνάδελφος χωρίς εισόδημα.

Να πληρώσουν τώρα κράτος και μεγαλοεργοδοσία.

Οι υποψήφιοι με το Ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλούμε το ΔΣ του Σωματείου μας να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση των δράσεων μας. Ο αγώνας οργανώνεται δια ζώσης και όχι μέσω διαφόρων πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν Σταματάμε Εδώ. Ο Αγώνας Συνεχίζεται..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΕΟΧΑΡΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ●                ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ●             ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ●             ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ¨

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό θα είναι η τάξη αυτή των πρώην…εργαζομένων στο Τουρισμό που δεν υπάρχει πια…πως τα επιδοματάκια τα συνεχιζόμενα των 534Ε δεν πρόκειται να συνεχισθούν επ’αορίστω….και καλό θα είναι να ψάχνουν γι’άλλες δουλειές πιο παραγωγικές! Όσο και να σας “συμβουλεύουν”οι συνδικα-ληστές(!)του εργατικού τάχατες “κινήματος”ΑΥΤΟΙ φέρουν την ευθύνη για τη ισοπέδωση όλων των εργασιακών ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ…για να εξασφαλίζουν πρωτίστως τις..τσέπες τους…Αυτός είναι ο κουμμουνισμός άλλωστε!!!Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου…ΔΙΚΑ μου!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ