Χανιά | Θα κλείσουν τον δρόμο οι κάτοικοι του Σταλού, αν δεν δοθεί λύση με τις κατολισθήσεις | Photos

Στα άκρα έχουν φτάσει οι κάτοικοι στην οδό Μαλινδρέτου στον κάτω Σταλό, καθώς μετά από δεκάδες εκκλήσεις και συνομιλίες με τους αρμόδιους, τώρα ανακοινώνουν πως θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Θυμίζουμε, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι υπογράφοντες σε κείμενό τους που αποστέλλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους, πως στο σημείο που υποχωρεί και αποτελεί συνοδός δρόμους του ΒΟΑΚ, πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις αντιστήριξης καθώς κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι περιουσίες τους.

Στο κείμενο που συνυπογράφουν 313 κάτοικοι, ζητείται άμεση αυτοψία και συγκεκριμένη μελέτη για το σημείο και παράλληλα να εγκριθούν τα κονδύλια για το λόγο αυτό!

Διαβάστε το κείμενο της τοποθέτησής τους:

“Εμείς οι κάτοικοι της οδού Μαλινδρέτου στον Κάτω Σταλό ζητάμε τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας στον αγώνα που ξεκινήσαμε. Από τη διάνοιξη του εν λόγω συνοδού δρόμου που έγινε για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της οδού λόγω της χάραξης του ΒΟΑΚ, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Λόγω της έλλειψης επαρκών τοιχίων, αλλά και εξαιτίας της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, το ύψωμα παραπλεύρως της οδού κατολισθαίνει διαρκώς. Τα τελευταία χρόνια κινδυνεύουν λόγω της κατολίσθησης τα κτίσματα που βρίσκονται επί του υψώματος. Κυρίως όμως κινδυνεύουμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε τον εν λόγω δρόμο. Όγκοι χωμάτων, τεράστιοι ογκόλιθοι, δέντρα που υπήρχαν πάνω στο ύψωμα έχουν κατολισθήσει με άμεσο κίνδυνο να τραυματίσουν τους διερχόμενους από το δρόμο.

Έχουμε αποκλειστεί αμέτρητες φορές αυτά τα χρόνια, έχουμε κινδυνέψει από τις πτώσεις βράχων ακόμα και το καλοκαίρι, έχουμε καταστρέψει τα οχήματά μας περνώντας ανάμεσα σε βράχους μέχρι, κατόπιν ειδοποίησης, να τα μαζέψει ο δήμος. Αυτό τον καιρό ο ΒΟΑΚ παραμένει κλειστός λόγω κατολίσθησης λόφου στην περιοχή μας. Ανήκουμε στην ίδια ζώνη, τα εδάφη γεωλογικά είναι στην ίδια περιοχή Σταλού. Ζητούμε, λοιπόν, να ενταχθούμε στην ίδια μελέτη που θα επιλύσει το παραπάνω πρόβλημα. Συγκεκριμένα:

1) Να γίνει αυτοψία από ειδικούς μηχανικούς του ΙΓΜΕ

2) Να εκπονηθεί μελέτη που θα προστατεύει καταρχάς τις ζωές μας και κατά δεύτερο λόγο τις περιουσίες μας.

3) Να εγκριθούν κονδύλια για της υλοποίηση των παραπάνω.

Δυστυχώς λόγω της ασυνέπειας των αρμοδίων και της μη ανάληψης ευθυνών για το έργο όλο το πρότερο διάστημα προσανατολιζόμαστε σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, με πρώτη το κλείσιμο της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου σε συμφωνημένη με τους εμπλεκόμενους ημερομηνία.

Περιμένουμε λύση και υπευθυνότητα. Πλέον μας οδηγεί η απόγνωση και η αγανάκτηση.

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη διαμαρτυρία-καταγγελία | Πληροφορίες: Κρανιωτάκη Κατερίνα

ΣΗΜ:  Έχουμε συγκεντρώσει ήδη 313 υπογραφές και συνεχίζουμε έως ότου οι αρμόδιοι ενδιαφερθούν για τις ζωές μας.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ