Χανιά | Θα επιστρέψουν σε δύο χρόνια – Αποχωρούν οι καταστηματάρχες από τη Δημοτική Αγορά | Photos

χανιά-θα-επιστρέψουν-σε-δύο-χρόνια-α-1353471

Με μια ανάρτηση και αρκετές φωτογραφίες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Παναγιώτης Κλειδαράς, δείχνει τις συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην Αγορά.

Οι καταστηματάρχες που είχαν απομείνει, μαζεύουν τα εμπορεύματα και τον εξοπλισμό των καταστημάτων τους και φεύγουν, κρατώντας τις αναμνήσεις από τις στιγμές – για κάπους από πολύ παλιά, για άλλους όχι τόσο – που έζησαν στα χρόνια που δραστηριοποιούνταν στον χώρο.

Για την απόλυτη πλειοψηφία βέβαια, και αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις στο έργο που ξεκινάει οσονούπω, η θέση στο κτίριο παραμένει εξασφαλισμένη, καθώς θα γυρίσουν πίσω μετά από δύο χρόνια.

Η σύμβαση για το έργο αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας που ξεκινάει και αμέσως στον χώρο θα μπουν μηχανήματα και θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Θα επιστρέψουν σε δύο χρόνια – Αποχωρούν οι καταστηματάρχες από τη Δημοτική Αγορά | Photos

  1. Βγάλτε πολλές φοτωγραφιες για να θυμάστε την αγορά γιατί σαν καταστηματάρχες δεν πρόκειται να ξανά μπείτε ΠΟΤΕ !
    Πάντα κορόιδα πιάνετε και τρώτε την μια καρπαζιά μετά την άλλη ! Συμβόλαια γιά επανεγκατάσταση στην ίδια θέση και στα ίδια εμβαδόν κάνατε με το δημο ? Όχι ! Μεθαύριο στα δικαστήρια που θα τρέχετε θα μάθετε ότι …..προφορικός και αντρίκειος λόγος τιμής είναι για ……τσικουδιές και βαφτίσια ! Οι θέσει σας θα έβαζαν στοίχημα έχουν ηδη παρασχεθεί στους καινούργιους επαγγελματίες και δεν θα μάθετε τίποτε μέχρι να αρχίσουν να μπαίνουν στην αγορά ! Επειδη εσεις δεν βλέπετε το καινούργιο σχέδιο δεν σημαινει ότι δεν υπαρχει ! Λυπούμε για το αγαπημένο μου …….πατσατζίδικο !

  2. Οι τιμές που πλήρωναν για ενοίκιο ήταν φυσιολογικές ή μήπως ήταν εξευτελιστικά χαμηλές; Πόσοι από τους καταστηματάρχες πλήρωναν πράγματι το ενοίκιο; Με ποιο κριτήριο τους αποδόθηκαν τα καταστήματα αυτά; Έγινε διαγωνισμός; Τι διάρκεια είχε η μίσθωση; Στο τέλος της έγινε εκ νέου μίσθωση με αναπροσαρμογή του συμβολαίου; Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων σχετικά με το πως διαχειρίστηκαν όλες οι δημοτικές αρχές την Αγορά τα χρόνια που μας πέρασαν…

    1. Συμφωνώ στον έλεγχο περί συμβολαίου, τιμής, πληρωμής κλπ και θα προσθέσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια το θέαμα της αγοράς ήταν αποκρουστικό μέ τα τουριστικά σουβενίρ και μπιχλιμπίδια που είχαν κυριεύσει τα πάντα ! Πιστεύω οτι ο χώρος πρέπει να φιλοξενεί αποκλειστικά original κρητικά προϊόντα μονάχα, τυριά, ελιές, ελαιόλαδο, κρασιά, ψωμιά, μέλι, γλυκά κουταλιού, βότανα, κλπ ( εκτός κρεατικά και αλιευματα αφού αυτά βρωμίζουν τον χώρο και τον αέρα ), εστιατόρια με παραδοσιακή κρητική κουζίνα μόνο, ( εμπορικά και τουριστικά να απαγορευτούν ), επίσης να υπάρχουν ενημερωτικά βίντεο και δωρεάν χάρτες με πληροφορίες για την ενδοχώρα και τις παραλίες, αξιοθέατα του νόμου και της Κρήτης, χρήσιμα τηλέφωνα, δρομολόγια, τιμές κλπ !

    2. Οι τιμες οντως ειναι εξευτελιστικα χαμηλες αν συγκρινει κανεις τους τζιρους που κανουν αυτα τα μαγαζια με τους τουριστες. Απο τις κρουαζιερες δε εχουν κονομησει για τα καλα τα τελευταια χρονια. Δεν ειναι σωστο ομως και να χασουν τα μαγαζια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook