Χανιά | Θα διδάξουν μουσική στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης – Στηρίζει ο Μουσικός Σύλλογος

χανιά-θα-διδάξουν-μουσική-στο-λαϊκό-φρ-1806950

Ανακοίνωση για τη λειτουργία τμημάτων εκπαίδευσης μουσικής στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης εξέδωσε το παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

«Το παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στηρίζει την προσπάθεια του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, που με την πρωτοβουλία των Σωματείων της πόλης μας, της Ένωσης Γονέων, και του Συλλόγου Γυναικών συνεχίζει για τέταρτη χρονιά να στηρίζει τα παιδιά της περιοχής μας, τα οποία κάτω από τις δυσκολίες και τα δεκάδες αδιέξοδα, προσπαθούν να μορφωθούν.

Είναι αλήθεια πως χρόνια τώρα βλέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ολόπλευρη μόρφωση να υποβαθμίζεται, καθώς αντιμετωπίζεται ως δημοσιονομικό κόστος το οποίο πρέπει πάση θυσία να περικοπεί.

Η συνεχιζόμενη μείωση στην κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της Παιδείας, οι προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, Ειδικής Αγωγής κ.λπ., η απαξίωση της γνώσης, η υποκατάστασή της από σκόρπιες πληροφορίες και δεξιότητες, τα εξοντωτικά προγράμματα, η κατηγοριοποίηση των μαθητών σε αυτούς οι οποίοι «παίρνουν τα γράμματα» και σε αυτούς οι οποίοι δεν τα καταφέρνουν, η έλλειψη εκπαιδευτικών μέσων αποτελούν μία πραγματικότητα.

Αντίστοιχα, η μουσική και οι τέχνες γενικότερα αντιμετωπίζονται ως πολυτέλεια και όχι σαν ανάγκη έκφρασης. Η μουσική εκπαίδευση είναι απαγορευτική για τα παιδιά μας καθώς η διδασκαλία των μουσικών οργάνων είναι αποκλειστικά ιδιωτική, ειδικά για τους μαθητές μικρών ηλικιών.

Ακόμα και  στην περίπτωση του μαθήματος της μουσικής στην γενική παιδεία (δημοτικό και γυμνάσιο) το μάθημα είναι πλήρως υποβαθμισμένο αφού εκτός του ότι διδάσκεται μόλις 1 ώρα την εβδομάδα, δεν διδάσκεται απαραίτητα από μουσικό (στα δημοτικά σχολεία), διδάσκεται χωρίς κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και σε ακατάλληλους χώρους (δεν υπάρχουν αίθουσες μουσικής) και πολλές φορές με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια! Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης δεν έρχεται να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, οι φορείς οι οποίοι στηρίζουμε τη λειτουργία του παλεύουμε για πραγματικά δημόσιο σχολείο, το οποίο θα μορφώνει ολόπλευρα και η πρόοδος των παιδιών δεν θα εξαρτάται από την κοινωνική-οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους. Για μας, τα Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια: Από τη μια αλληλεγγύη, για την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση μίας πραγματικά Σύγχρονης – Δημόσιας – Δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά.

Καλούμε όλους τους γονείς των λαϊκών οικογενειών, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων το έχουν ανάγκη, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας, να συνεχίσουν να ονειρεύονται το μέλλον τους. Οι επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών μας τα προηγούμενα χρόνια, το

αποδεικνύουν!

Καλούμε τους μουσικούς να πλαισιώσουν το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Κάθε εκπαιδευτικός μουσικής ο οποίος κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί παράδειγμα αληθινού παιδαγωγού, δείγμα πραγματικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Κάνοντας πράξη το ένα για όλους και όλοι για έναν σηκώνουμε τείχος αντίστασης απέναντι σε πολιτικές ικανότατες και ταχύτατες για τους λίγους αλλά ανεπαρκείς μπροστά  στις δικές μας ανάγκες.

Η τέχνη είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

Για το λόγο αυτό φέτος για πρώτη χρονιά, εκτός από το τμήμα της προετοιμασίας για την εισαγωγή στο μουσικό σχολείο θα λειτουργήσουν τμήματα μουσικής εκπαίδευσης και διδασκαλίας μουσικών οργάνων στο Λαϊκό φροντιστήριο αλληλεγγύης για παιδιά και όχι μόνο…

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

  • Ένα τμήμα νυκτών και τοξοτών εγχόρδων: βιολί, κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι και ούτι ενηλίκων και ένα ανηλίκων. Τα τμήματα θα συγκροτηθούν εφόσον υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 5 ατόμων και μέχρι 10 άτομα για το κάθε τμήμα.
  • Ένα τμήμα για μπουζούκι. Μέχρι 3 παιδιά.
  • Ένα τμήμα εκμάθησης μεταλλόφωνου για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (6-8 ετών). Μέχρι 10 παιδιά.
  • Ένα τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή στο μουσικό σχολείο για μαθητές της Στ΄ δημοτικού. Μέχρι 15 παιδιά (θα βγει ξεχωριστή ανακοίνωση για εγγραφές μαθητών αφού το τμήμα θα λειτουργήσει αργότερα).
  • Ένα τμήμα για κλασικό βιολί, μέχρι 3 παιδιά
  • Ένα τμήμα για παραδοσιακό βιολί, μέχρι 3 παιδιά
  • Ένα τμήμα για την εισαγωγή στα κρουστά, έως 10 παιδιά 12-18 ετών
  • Ένα τμήμα εισαγωγής στο τραγούδι, έως 8 παιδιά 14-18 ετών
  • Ένα τμήμα λύρας, από 5-8 παιδιά.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για τα μαθήματα μουσικής να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του συλλόγου Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για τα μαθήματα μουσικής να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του συλλόγου (Τηλ. 6998898380) κάθε μέρα από τις 18.00 έως τις 21.00 μέχρι τις 10/12/2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook