Χανιά | Τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου διεθνούς σκακιστικού πρωταθλήματος «Μίκης Θεοδωράκης» | Photos

χανιά-τετραπλή-ισοβαθμία-στην-κορυφή-1435785

Ολοκληρώθηκαν χτες Κυριακή οι αγώνες του 1 ου Διεθνούς Σκακιστικού Πρωταθλήματος

«ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Το φινάλε του μας επιφύλασσε μαχητικότατους αγώνες με συναρπαστικές διακυμάνσεις και μία τελική βαθμολογία έκπληξη!

Το νο 1 των αγώνων, ο Βούλγαρος πρωταθλητής GM Martin Petrov παρά το ότι έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, τελικά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημά του εναντίον του νεαρού Αλεξάκη Δημήτρη και η παρτίδα του έληξε με ισοπαλία χάνοντας την ευκαιρία να τερματίσει μόνος πρώτος.

 

Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Σπύρο Ναούμ να τα δώσει όλα στον αγώνα του εναντίον του Ολλανδού ΙΜ Leenhouts. Ο Σπύρος απορρίπτοντας την πρόταση ισοπαλίας του θεωρητικά ισχυρότερου αντιπάλου του, έφτασε πολύ κοντά στη νίκη αποκτώντας κερδισμένη θέση. Η πίεση χρόνου όμως δεν τον άφησε να δει τον δρόμο της επιτυχίας και ο αντίπαλός του διασώθηκε με αίτημα τριπλής επανάληψης θέσης που σήμαινε και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. Σίγουρα η ισοβαθμία στην πρώτη θέση σε ένα τόσο ισχυρό πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου αμελητέα για τον Σπύρο του έμεινε όμως και μία γεύση ότι θα μπορούσε να είναι στην κορυφή. Μία κορυφή που τελικά μοιράστηκαν τέσσερις παίκτες με 7 βαθμούς και σύμφωνα με τα κριτήρια είχαμε πρωταθλητή του τουρνουά τον Ολλανδό IM Leenhouts Koen (2417), δεύτερος ο GM Martin Petrov ( Βουλγαρία 2556), τρίτος ο Larkin Vladyslav (Ουκρανία 2424) και τέταρτος ο Σπύρος Ναούμ (2301).

Στις γυναίκες η WFM Lile Koridze από την Γεωργία κατέκτησε καθαρά την πρώτη θέση με έξι βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ήταν η Δελλή Ελεάννα και τρίτη η Αμοιρίδου Δήμητρα. Στις ειδικές βαθμολογίες είχαμε τα εξής: Καλύτερος βετεράνος παίκτης ο Δημήτρης Αλεξάκης με 2 ο τον Γάλλο Pineau Gambriel. Πρώτη κάτω των 16 ετών η Καραβιτάκη Αντωνία και 2 η η Σκαράκη Γεωργία, στα αγόρια πρώτος ο Αντωνιουδάκης Γιώργος, 2 ος ο Καβούνης Γιώργος και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Φραϊδάκης Μανόλης, Αλεξάκης Αλέξανδρος και Κονταδάκης Δανιήλ.

Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών την πρώτη θέση κατέκτησε η Χασουράκη Χρυσή με δεύτερη την Κλεοβούλου Σοφία, στα αγόρια την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σουκαριέ Ζόρζ, 2 ος ο Tulchynskyi Feliks και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Σπυριδάκης Γιώργος και ο Μπενάκης Γιάννης. Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών είχαμε στην πρώτη θέση την Πλατσάκη Ευγενία και δεύτερη την Ψαριανού Έλενα, στα αγόρια πρώτος ήταν ο Γιώργος Στράλης, 2 ος ο Σχετάκης Γιώργος και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Ρίζος Δημήτρης, Τζανάκης Μανόλης και Τζατζιμάκης Θοδωρής.

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σάββας Κωνσταντινίδης από την Κύπρο 2 ος ο Advik Srinivasan από την Ινδία και 3 ος ο Λάτος Δημήτρης.

Στον δεύτερο όμιλο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιάννης Ουζουνστεφανής, 2 ος ο Κουρουπάκης Οδυσσέας και 3 ος ο Κουράκης Αντώνης. Στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέκτησε η Όλγα Βολάνη, 2 η η Στημαδωράκη Ναταλία και 3 η η Γεωργιάδη Βασιλική. Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σπυριδάκης Μανόλης, 2 ος ο Ψαριανός Μανόλης και 3 ος ο Σιβαρόπουλος Στέφανος. Στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέκτησε η Κουβεδάκη Ραφαέλλα, 2 η η Τζατζιμάκη Μαρία και 3 η η Δασκαλάκη Αμφιτρίτη.

Την εξαιρετική απόδοση που είχαν σε σχέση με το βαθμό δυναμικότητας των αντιπάλων τους ο Σχετάκης Γιώργος κερδίζοντας 146 μονάδες ΕΛΟ, ο Ρίζος Δημήτρης κερδίζοντας 84 μονάδες και η Σκαράκη Γεωργία κερδίζοντας 62 μονάδες. Την τελετή λήξης την οποία άνοιξε ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Γιάννης Σπυριδάκης παρευρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο υπεύθυνος Αθλητισμού και θεματικού τουρισμού κ. Κώτσογλου Κυριάκος, η Προϊσταμένη Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Ζομπανάκη Κατερίνα, ο υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Χανίων κ. Ντουκάκης Μανόλης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Φίλων ¨ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ¨ κ. Αγοραστάκης Γιώργος και σύσσωμο το συμβούλιο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ.

Διοργανωτής Σύλλογος των αγώνων ήταν η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ ενώ αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ήταν, η Π.Ε. Χανίων, ο Δήμος Χανίων, και το Επιμελητήριο Χανίων. Μεγάλος χορηγός η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η Aegean Airlines προσφέροντας αεροπορικά εισιτήρια στους νικητές, ο σύλλογος ξενοδόχων, η ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και ο κεντρικός χορηγός του συλλόγου, η ΕΤΑΝΑΠ- ΣΑΜΑΡΙΑ. Την προσφορά δωματίων για τους σκοπούς της διοργάνωσης από το Ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ, το Ξενοδοχείο Porto Veneziano καθώς και τα γεύματα που προσφέρθηκαν από το TOKYO JOE.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook