Χανιά | Τέσσερις μήνες χαμένοι για τους παραγωγούς ντομάτας – Καλύτερα τα πήγαν μελιτζάνες και πιπεριές

χανιά-τέσσερις-μήνες-χαμένοι-για-τους-1047478

Έναν πολύ δύσκολο χειμώνα είχαν οι παραγωγοί ντομάτας, καθώς η τιμή της κυμαινόταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ και τώρα που έχει ανακάμψει, θεωρείται απίθανο να αναπληρώσει τη χασούρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου, Γιώργο Χαλκιά, από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 15 Μαρτίου, η τιμή της ντομάτας κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 0,35 ευρώ το κιλό και ήταν η πρώτη φορά σε 17 χρόνια που ήταν τόσο χαμηλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ετοιμάζουμε μαζί με άλλους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με στοιχεία για την κατάσταση αυτή. Τώρα η τιμή έχει ανακάμψει, αλλά πρόκειται για μικρές ποσότητες, που δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα σπασμένα του χειμώνα. Δεν βλέπω από που μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη. Η εστίαση παραμένει κλειστή και από που να βρεθεί μεγαλύτερη ζήτηση;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των παραγωγών.

Από την άλλη, οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για τις μελιτζάνες και τα πιπέρια, ανέφερε ο κ. Χαλκιάς, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί τους να έχουν αυξημένα έσοδα χάρη στην ποσότητα που διέθεσαν, έστω και σε χαμηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά, σήμερα οι τιμές ντομάτας κυμαίνονται περίπου στα 0,70 ευρώ το κιλό, στις μελιτζάνες 0,80 ευρώ το κιλό, στα αγγούρια 0,45 ενώ οι πιπεριές διάφορων ειδών από 0,95 ως και 2,40 ευρώ το κιλό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook