Χανιά | Τέρμα στην παραφιλολογία για τον θάνατο της 22χρονης Γεωργίας – Επιχειρήματα και «επιχειρήματα»

χανιά-τέρμα-στην-παραφιλολογία-για-το-1467230

Η παραφιλολογία στο διαδίκτυο για την αιτία θανάτου της νεαρής Χανιώτισσας που βρέθηκε νεκρή στην Κομοτηνή την περασμένη εβδομάδα, με κάθε λογής «εξηγήσεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με κραυγές ότι «πέθανε από το εμβόλιο», οδήγησε μέχρι και τη γνωστή σελίδα ellinikahoaxes.gr να ασχοληθεί με το ζήτημα ώστε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Άσχετα από τα όσα παραθέτει η ιστοσελίδα, το zarpanews.gr είχε από την επόμενη ημέρα του τραγικού συμβάντος την πληροφόρηση ότι η νεαρή αθλήτρια δεν ήταν εμβολιασμένη, πράγμα που ανέφεραν και συγγενείς της. Ωστόσο, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την αποδόμηση των επιχειρημάτων που διάφοροι «γνώστες» έχουν αναρτήσει για την εκλιπούσα:

«Λίγες ημέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 22χρονης Γεωργίας από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της προπόνησης της, και μετά τη δημοσίευση σχετικού άρθρου μας αναφορικά με ψευδείς ισχυρισμούς πως η κοπέλα ήταν εμβολιασμένη, αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και σε κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησαν να προβάλλουν ξανά τον ίδιο ισχυρισμό, με βάση παλαιότερο δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) επιβάλλει τον εμβολιασμό σε όλους τους αθλητές του. Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα και αναρτήσεις θεωρούν ότι το γεγονός πως η νεαρή αθλήτρια συμμετείχε σε αγώνες υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ αποτελεί «αδιαμφισβήτητο» στοιχείο πως ήταν εμβολιασμένη. Ωστόσο, και ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.

Παραδείγματα αναρτήσεων στο Facebook:

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Είπαν ψέμματα πατέρας και θεία: Συμμετείχε σε αγώνες υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ μέχρι να φύγει από τη ζωή η άτυχη φοιτήτρια

Το ένα ψέμα βγαίνει στην επιφάνεια μετά το άλλο.

Οι μαρτυρίες γνωστών και φίλων της άτυχης φοιτήτριας στην Κομοτηνή αναφέρουν ότι ήτανε τρίπλα εμβολι@σμένη και μάλιστα το είχε αναφέρει σε κοινές παρέες πολλές φορές πάνω στην κουβέντα.

Ένα άλλο αδιαμφισβήτητο στοιχείο που κλίνει προς τον εμβολι@σμό της άτυχης νεαρής είναι η συμμετοχή της σε αγώνες υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο ΣΕΓΑΣ είχε βγάλει ανακοίνωση ότι στους αγώνες που είναι υπό την σφραγίδα της διοργάνωσης του, δεν θα επιτρέπεται ΚΑΝΕΝΑΣ να λαμβάνει μέρος χωρίς να είναι πλήρως εμβολι@σμένος.

Η άτυχη κοπέλα μέχρι και την τελευταία στιγμή έκανε προπονήσεις γιατί έπαιρνε μέρος σε τουρνουά και διοργανώσεις που ήταν όλα υπό την επίβλεψη του ΣΕΓΑΣ. Ηταν αδύνατο να μην είχε κάνει το εμβόλι@ και να συμμετέχει κανονικά σε αγώνες.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός ελέγχει απόλυτα και με μεγάλη λεπτομέρεια τα ιατρικά θέματα που διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Τι ισχύει

Αρχικά, το άρθρο που επικαλούνται οι εν λόγω αναρτήσεις δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα runbeat.gr στις 27 Αυγούστου 2021 με τίτλο «Μπροστάρης ο ΣΕΓΑΣ για τον εμβολιασμό: «Καμία εξαίρεση, για κανέναν και για κανένα λόγο». Σε αυτό διαβάζουμε τα εξής:

Πηγή: runbeat.gr 27/08/2021

Στις 20 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε με περίσσεια ικανοποίηση ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα της προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου τα εξής «…σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 θα συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας».

Είναι προφανές λοιπόν πως η συγκεκριμένη απόφαση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο, αφορά εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμούδηλαδή όχι πρωταθλητισμού, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 300 αθλητές, όπως για παράδειγμα ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, το “Run Greece”, αλλά και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, διοργανώσεις τις οποίες αναφέρει στη συνέχεια το άρθρο ως παραδείγματα μαζικού αθλητισμού. Επιπροσθέτως, η απόφαση δεν αφορά την απαίτηση εμβολιασμού για το σύνολο των αθλητών που θα συμμετέχουν σε οργανωμένη διεξαγωγή μαζικού αθλητισμού, αλλά για το 95% αυτών, ενώ όπως αναφέρει το άρθρο η απόφαση αφορά και το τεχνικό προσωπικό και τους εθελοντές που θα στηρίξουν τις εν λόγω διοργανώσεις.

Σε μια εκ των υπό εξέταση αναρτήσεων, αναφέρεται πως η 22χρονη Γεωργία είχε λάβει μέρος σε αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2022, υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, όπου αγωνίστηκε στα 100 μέτρα, στο άλμα εις μήκος, και στη σκυταλοδρομία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, στις 30 Απριλίου 2022 έλαβε χώρα το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών για το 2022. Στη λίστα των συμμετεχόντων βλέπουμε πως όντως η 22χρονη αθλήτρια συμμετείχε στα εν λόγω αγωνίσματα, εντούτοις επρόκειτο για αγωνίσματα πρωταθλητισμού. Συνεπώς, η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν θα μπορούσε να ισχύει στα συγκεκριμένα αγωνίσματα, αφού δεν επρόκειτο για διοργάνωση μαζικού αθλητισμού αλλά για πρωταθλητισμό.

Επιπροσθέτως, στην προκήρυξη της διοργάνωσης, ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει πως, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά της COVID-19, θα τηρούνται σε κάθε περίπτωση όλα όσα αναφέρονται στο εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για την διεξαγωγή αγώνων στίβου, το οποίο θα εξετάσουμε παρακάτω:

Πηγή: Προκήρυξη διοργάνωσης του το Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών/ΣΕΓΑΣ

Ποια μέτρα ακολουθεί ο ΣΕΓΑΣ στις διοργανώσεις του

Όπως αναφέρθηκε και στην προκήρυξη των αγώνων της 30ης Απριλίου 2022, ο ΣΕΓΑΣ ακολουθεί τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Σε ανακοίνωση της στις 18 Απριλίου 2022, με τίτλο «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19», η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ το διάστημα μεταξύ 18 Απριλίου και 1ης Μαΐου 2022, αυτά δηλαδή που ίσχυαν κατά τη διάρκεια του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών. Στην ανακοίνωση διαβάζουμε τα εξής σχετικά με τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων:

«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 6:00 έως και την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ 1882Β’)

Η χρήση των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και η διεξαγωγή αθλητικών

δραστηριοτήτων γίνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις και με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

4) Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για τη διεξαγωγή αγώνων με παρουσία θεατών σύμφωνα με τα οριζόμενα της παρ. (12). Για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων είναι υποχρεωτικό να υπάρχει πρόσφατα επικαιροποιημένο αγωνιστικό πρωτόκολλο εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).

Τα PCR tests για αγώνες, ισχύουν για έως και 72 ώρες, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.

Τα rapid tests για αγώνες, ισχύουν για έως και 48 ώρες, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.

Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες. Κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.

[…]

10) Από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 (PCR, rapid, self test), για την άθληση, προπονήσεις ή αγώνες, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).

Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτόκολλο που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τουλάχιστον κατά την περίοδο όπου έλαβε χώρα το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών (30 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2022), ο εμβολιασμός δεν αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αθλητών.

Πέραν της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, όλοι οι αθλητές μπορούσαν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση είτε μέσω προληπτικού ελέγχου, με μοριακό τέστ ή τέστ αντιγόνου πριν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, είτε προσκομίζοντας πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τα ανωτέρω, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Κώστα Κουτσουκλάκη, προπονητή της Γεωργίας στο Σωματείο ΕΦΑ Ο Θησεύς, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

Δεν ισχύει ότι για να συμμετάσχεις στο διασυλλογικό έπρεπε να είσαι εμβολιασμένος, μπορούσε να συμμετέχει και με rapid test, κανονικά. Δεν ήταν εμβολιασμένη, ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι, εξετασμένο, όλα. Δεν υπήρχε κάτι, ούτε ξαφνικίτιδες ούτε τίποτα. Έκανε ράπιντ τεστ συνέχεια, και στη σχολή, και γενικά πρόσεχε γιατί δεν ήθελε να κολλήσει ένα άτομο του στενού της οικογενειακού κύκλου.

Συμπέρασμα

Βάσει των ανωτέρω στοιχείων, ο ισχυρισμός πως η 22χρονη Γεωργία ήταν εμβολιασμένη, αφού μόνο έτσι θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αγώνες όπου ο ΣΕΓΑΣ δεν επέτρεπε συμμετοχή μη εμβολιασμένων, κρίνεται ψευδής. Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων αθλητών, στην οποία στηρίζονται τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, αφορά διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως για παράδειγμα ο Μαραθώνιος ή ο Ημιμαραθώνιος, και όχι διοργανώσεις πρωταθλητισμού. Ακόμα και σε περιπτώσεις μαζικού αθλητισμού επιτρέπεται η συμμετοχή μικρού ποσοστού ανεμβολίαστων.

Η διοργάνωση στην οποία έλαβε μέρος τον Απρίλιο του 2022 η νεαρή αθλήτρια ήταν διοργάνωση πρωταθλητισμού και δεν επέβαλε τον εμβολιασμό των συμμετεχόντων, καθώς στα αγωνίσματα της μπορούσαν να συμμετέχουν αθλητές μετά από διεξαγωγή μοριακού ή rapid test ή με την προσκόμιση πιστοποιητικού νόσησης σε ισχύ, γεγονός που μας επιβεβαίωσε και ο προπονητής της.

Τέλος, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο πατέρας, ο θείος, αλλά και η θεία της 22χρονης Γεωργίας δήλωσαν επανειλημμένα στα Μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα πως η νεαρή αθλήτρια δεν ήταν εμβολιασμένη.»

ellinikahoaxes.gr

2 thoughts on “Χανιά | Τέρμα στην παραφιλολογία για τον θάνατο της 22χρονης Γεωργίας – Επιχειρήματα και «επιχειρήματα»

  1. Μωρέ μπράβο έρευνα!!!! Για την απόδειξη ντε και καλά ότι η κοπέλα δεν ήταν εμβολιασμένη!!! Αυτό πρέπει να περάσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ προς τα έξω ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!!!
    Ανάλογες έρευνες κάνετε και για να αποδείξετε ότι οι υπόλοιποι ξαφνικοί θάνατοι αφορούν εμβολιασμένους;;;;;
    Σα δε ντρέπεστε!!!!! Αίσχος!!!!!!!!!! Νομίζετε ότι ταΐζετε σανό πρόβατα και βούγια!!!!!
    Αλήτες!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Τώρα σας πιστέψαμε. Ρε κάντε καμία σοβαρή έρευνα( πείτε και καμία αλήθεια γιατί βαρεθήκαμε τέτοια ενημέρωση ποια) . Είναι πολλά τα λεφτά Λάκηηηη. Και άντε αυτή ανεβολίαστη τόσοι νέοι γιατί παθαίνουν ανακοπή ποια??????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook