Χανιά | «Τέλος» το παρκάρισμα στον δρόμο του Ωδείου – Οι αλλαγές στην οδό Νικηφόρου Φωκά | Photos

χανιά-τέλος-το-παρκάρισμα-στον-δρόμ-1027224

Αλλαγές στην όψη του κέντρου των Χανίων επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή, προχωρώντας σε ανακατασκευές και διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων της οδού Νικηφόρου Φωκά.

Ο δρόμος που εκτείνεται από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων μέχρι τον παραλιακό δρόμο στο Κουμ-Καπί, έχει αποτελέσει από την αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ως το πρώτο μεγάλο κομμάτι αλλαγών που θα αφορούν τη βελτίωση της κίνησης στην πόλη πεζών και οχημάτων.Έτσι τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει από τα συνεργεία, ξήλωμα και ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων, τα οποία θα μεγαλώσουν και θα οριοθετηθούν νέες ράμπες για καρότσια και διαβάσεις στα σημεία.

«Τέλος» το πάρκινγκ στη μέση του δρόμου

Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, ως πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης, προβλέπεται να καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης στη μέση του δρόμου, έξω από το Ωδείο και αντί αυτών, θα δημιουργηθούν εσοχές στα πεζοδρόμια που θα παρέχουν τη δυνατότητα ελεγχόμενης στάθμευσης.Συνολικά οι θέσεις που καταργούνται είναι 50, ενώ με το πέρας των εργασιών στις νέες θα μπορούν να σταθμεύουν 36 οχήματα και τέσσερα επιπλέον οχήματα ΑμΕΑ.Στο πάρκινγκ που υπήρχε στο σημείο πάνω από την οδό Νικ. Φωκά, θα γίνουν εργασίες για τη μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης λεωφορείων για την καλοκαιρινή σεζόν, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται έως 19 οχήματα, είτε τουριστικά είτε λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

«Στοίχημα» παραμένει ωστόσο για τη δημοτική αρχή, η εύρεση χώρων που θα χρησιμεύσουν σαν πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου της πόλης, ώστε να αποσυμφορηθεί από το κυκλοφοριακό, ενώ ήδη έχουν εκκινηθεί οι διαδικασίες.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | «Τέλος» το παρκάρισμα στον δρόμο του Ωδείου – Οι αλλαγές στην οδό Νικηφόρου Φωκά | Photos

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ
    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ …
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΓ!@@!#!ΣΕΙ

  2. 9h arxaiolΚάποια στιγμή πρπει να ανεδειχθει το ενετικό τοίχος εκεί για το τουρισμό και την ομορφιά και το πράσινο της πόλης ,
    τετειο έργο στο σημείο εκεί είναι άχρηστο και οπισθοδρομικο ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook