Χανιά | Τέλος το airbnb σε δένδρα και ίσκιους στη Γαύδο! Τι αναφέρει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού

χανιά-τέλος-το-airbnb-σε-δένδρα-και-ίσκιους-897787

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει με ανάρτηση της στα social media, η δήμαρχος Γαύδου κα Ευαγγελία Καλλινίκου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τα πρόσφατα γεγονότα ενοικίασης, πρώτα μέσω AIRBNB και στη συνέχεια μέσω εμπορικών δικτύων, για την εξασφάλιση δένδρων, στην περιοχή ελεύθερης κατασκήνωσης του  Σαρακήνικου (δείτε εδώ).

Όπως αναφέρει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού, «ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος.»

Τι αναφέρει η κα Καλλινίκου:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβατζες δεν επιτρέπονται.»

Zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Τέλος το airbnb σε δένδρα και ίσκιους στη Γαύδο! Τι αναφέρει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook