Χανιά | Τέλος τα κρητικά γλέντια για τις ομάδες μέχρι τέλος του μήνα – Δείτε ποιες εκδηλώσεις ακυρώνονται

Ξαφνικό χτύπημα για τα Ερασιτεχνικά σωματεία λίγο πριν την νέα αγωνιστική περιόδο η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Οι λίγες τυχερές ομάδες που πρόλαβαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα πανηγύρια, ήταν η ΑΕ Κυδωνίας και ο Άρης Σούδας.

Τις επόμενες μέρες ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους οι ομάδες, Χάλης Βαρυπέτρου στις 15 Ιουλίου, Γρανίτης Αγίας Μαρίνας στις 16 Ιουλίου, η Κορωνίδα στις 19 Ιουλίου και ο Ηφαιστος Χανίων στις 24 του μήνα. Μετά την ΚΥΑ όμως που κοινοποιήθηκε επίσημα την Τρίτη, 14 Ιουλίου, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις δεν μπορούν παρά να ακυρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου και από εκεί και μετά η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να δώσει το ελεύθερο ή να επεκτείνει εκ νέου τα μέτρα. Προς το παρόν η ομάδα, ο Τιτάν με νέα της δημοσίευση χθες δείχνει αισιόδοξη ότι η εκδήλωση της με το Νίκο Ζωιδάκη η οποία είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Gepostet von Jim Andreakis am Montag, 13. Juli 2020

Η ομάδα Α.Ο Χάλη Βαρυπέτρου είχε προγραμματισμένη χοροεσπερίδα για την Τετάρτη 15 Ιουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγιάς με τον Στέλιο Βαμβακά και το συγκρότημα του. Ωστόσο η ομάδα χθες προέβη στην παρακάτω ακύρωση:

Το Δ.Σ. του Α.Ο.Χάλη ανακοινώνει τη ματαίωση της εκδήλωσης για της 15 Ιουλίου λόγω της απόφασης της κυβερνήσεως για τον covid-19.

Αντίστοιχα η ΑΣΑ Κορωνίς ανέφερε τα εξής:

Το Δ.Σ. του ΑΣΑ Κορωνίς βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση της προγραμματισμένης χοροεσπερίδας την Κυριακή 19 Ιουλίου με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη, λόγω έκτακτων μέτρων για τον COVID-19. Σύντομα θα επανέρθουμε με νέα ημερομηνία!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΣΑ ΚΟΡΩΝΙΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΤΗΝ…

Gepostet von Nektarios Vardakis am Dienstag, 14. Juli 2020

Την εκδήλωση του ακύρωσε και ο Α.Π.Σ Γρανίτης Αγίας Μαρίνας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16 Ιουλίου με τον Ανδρέα Μανωλαράκη.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωση της εκδήλωσης με τον Ανδρέα Μανωλαρακη που ήταν προγραμματισμένη για της 16/7 λόγο των έκτακτων μέτρων που ανήγγειλε η κυβέρνηση. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε την νέα ημερομηνία της εκδήλωσης.

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωση της εκδήλωσης με τον Ανδρέα Μανωλαρακη που ήταν…

Gepostet von Α.Π.Σ Γρανιτης Αγιας Μαρινας am Dienstag, 14. Juli 2020

Η διοίκηση του Ήφαιστου Χανίων την Παρασκευή 24 Ιουλίου με τον Αντώνη Μαρτσάκη, δεν έχει προβεί ακόμα σε ανακοινώση ακύρωσης.

Gepostet von Ifaistos fc am Donnerstag, 9. Juli 2020

Το κομμάτι που αφορά την προσωρινή απαγόρευση από την ΚΥΑ είναι το εξής:

Προσωρινή απαγόρευση πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων

Την προσωρινή απαγόρευση στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.7.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου.

Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, όπως επίσης ενημέρωσης του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 3 και 4 της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44074/ 11.7.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 26.7.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β’ 2797).

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά κάνουν.
    Οι λυράρηδες τα κονομισατε τόσα χρόνια και ώρα να ξαναγίνουν τα πανηγύρια όπως ήταν παλιά όχι εμπορικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ