Χανιά | Τέλος η στάθμευση Ι.Χ στην οδό Πλουμιδάκη – Δεκάδες πινακίδες ξήλωσε η Τροχαία | Photos

χανιά-τέλος-η-στάθμευση-ι-χ-στην-οδό-πλ-1250361

Είτε δεν είχε γίνει τόσο γνωστό πως πλέον απαγορεύεται η στάθμευση Ι.Χ στην οδό Πλουμιδάκη, στα Χανιά, είτε δεν μπορούν να αλλάξουν τόσο εύκολα συνήθεια οι οδηγοί.

Και αν δεν το γνώριζαν τώρα… το κατάλαβαν και με το παραπάνω αφού η τροχαία ξήλωσε της πινακίδες όσων αυτοκινήτων είχαν σταθμεύσει σε εκείνον τον δρόμο.

Ωστόσο οι πινακίδες αλλά και η διαγράμμιση, καθιστούν σαφές πως επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση των τουριστικών λεωφορείων.

Οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα (δείτε ΕΔΩ) ενώ φαίνεται ξεκάθαρα η διαγράμμιση του οδοστρώματος η οποία οριοθετήθηκε ώστε να γίνεται η επιβίβαση/αποβίβαση επιβατών των τουριστικών λεωφορείων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το κέντρο των Χανίων υστερεί στις συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης καθώς δεν αναπληρώθηκαν, κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τους Χανιώτες και όχι μόνο…

zarpanews.gr

28 thoughts on “Χανιά | Τέλος η στάθμευση Ι.Χ στην οδό Πλουμιδάκη – Δεκάδες πινακίδες ξήλωσε η Τροχαία | Photos

  1. ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ? ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΑΠΑΡΑΚΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΗΠΟ, ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ???? ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ?
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΕΤΡΟ ΚΑΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ? ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩ ΗΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ???????
    ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ Κ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ.
    ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΝΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΕΝΤΡΟ Κ ΜΕΤΑ ΕΛΑ Κ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΡΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ.
    ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΜΕ ΜΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΑΝΤhΡΑΚΗ ΜΟΥ?
    ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ.
    ΑΙΝΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ Κ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ.

    1. Ορισμένοι έχουν απίστευτες απαιτήσεις για το τομάρι τους. Σιγά να μη σου φτιάξουμε και Μετρό για να μην περπατήσεις δέκα βήματα. Έχεις υπόψη σου πόσο κοστίζουν αυτά τα έργα που απαιτείς να γίνουν; Αν θέλεις ντε και καλά να παρκάρεις μέσα στην πόλη, να πας να νοικιάσεις ιδιωτική θέση στάθμευσης, όπως κάνουν πολλοί άλλοι.

  2. Βρε εσείς, όχι εκεί!!
    Είπαμε, πηγαίνετε να σταθμεύσετε στους καινούργιους χώρους στάθμευσεις του Δήμου.
    Μόνο πριν πάτε, πάρτε τηλέφωνο το δήμαρχο, αλλά και αν δεν απαντήσει, κάποιον από το καρακατσουλιό, να σας πει που ΘΑ είναι.

  3. Καλά κάνει ο Δήμαρχος, ας δώσουμε χώρο στα πεζοδρόμια και ποδήλατα κλπ. Ερώτηση, τα χάλια που έχει το πεζοδρόμιο στην πλευρά του Κήπου, δεν τα βλέπει κανείς ! ?

  4. Ντροπή για την πόλη των Χανίων αυτός ο δήμαρχος
    Δε μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει τους κατοίκους της περιοχής αλλά κάνει αυτό που του λένε οι…από πάνω

  5. Οι θέσεις στο κέντρο που καταργούνται δεν αντικαθίστανται γιατί πολύ απλά στο κέντρο της πόλης ΔΕΝ παρκάρουν αυτοκίνητα. Τόσο απλά. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις πόλεις που σέβονται έστω και λίγο τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Όλοι εσείς που βρίζετε απλά πηγαίνετε κανένα ταξιδακι (όχι στην Ουγκάντα). Και κάντε και τις προτάσεις σας για το τι χρειάζεται η πόλη μήπως να παρκάρουμε Πάντου ακόμη και μέσα στις ανύπαρκτες πλατείες?

  6. Απο εκεί που είχαμε δρόμους που χωρούσαν:
    1 λωριδα δεξιά για παρκάρισμα.
    2 λωρίδες κυκλοφορίας.
    1 λωρίδα αριστερά για παρκάρισμα.
    Με το αστροπελέκι που ψηφίσαμε εχουμε:
    1 λωρίδα δεξιά αδεια με την ονομασία ποδηλατοδρομος.
    1 λωρίδα αριστερά με πλαστικά πορτοκαλί κολονάκια κ ανάμεσα τους γεμάτο μηχανάκια.
    2 θεωρητικές λωρίδες κυκλοφορίας,που στην πραγματικότητα είναι 1,αφού συνέχεια απελπισμένοι οδηγοί,οδηγούνται στην παρανομία για να εξυπηρετηθουν.
    Άλλες πόλεις με στενους δρόμους εκμεταλευονται και το εκατοστό των δρόμων ώστε οι δημότες κ επισκέπτες να εξυπηρετουνται καλύτερα,και εμείς στα Χανιά,που έχουμε σχετικά άνετους δρόμους τους καταστρέφουμε,δημιουργούμε κυκλοφοριακό κ δυσκολεύουμε δημότες κ επισκέπτες. ΕΥΓΕ

  7. Πολύ καλά τα λέτε για τον Κάθε βλαχοδημαρχο αλλά και ο κάθε βλαχοπολιτης αυτής της πόλης πρέπει να καταλάβει ότι κουμάντο να κάνει στον χώρο του ,ο δημόσιος χώρος δεν είναι για να αράζει την κάθε μπουρουχα που έχει και οι υπόλοιποι να μην μπορούν να κινηθούν. Επιτέλους πρέπει να μάθουν κάποιοι να σέβονται τον δημόσιο χώρο και τους συμπολίτες τους

  8. Με το συμπάθειο, αλλά παρκινγκ ΔΕΝ έχουμε, μεσα μαζικης μεταφορας της προκοπής ΔΕΝ έχουμε, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΡΙΕ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ?
    Να σε θυμομαστε εσένα , έχεις κάνει ΜΕΓΑΛΟ έργο στο να ψάχουμε 1 ωρα παρκιγνκ για να κατεβουμε για ενα καφε στο λιμάνι.

  9. Όλα μα όλα γιά τους τουρίστες και γι’ αυτούς τους λίγους που βλέπουν τα χρήματά τους.Όλη η παλιά πόλη-και όχι μόνο-έχει γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ γιά τα ενοικιαστικά,τα οποία δεν αφήνουν ούτε γιά δείγμα θέση στάθμευσης γιά τους μόνιμους κατοίκους,ενώ υπάρχουν πινακίδες κ.ο.κ. που το αναφέρουν.

  10. Επιτέλους, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και να μάθετε να χρησιμοποιείτε το ΙΧ με σύνεση και σεβασμό στους υπόλοιπους συμπολίτες σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι το κέντρο της πόλης έχει γίνει ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ λόγω των πολλών αυτοκινήτων και του παράνομου παρκαρίσματος; Από που και ως που απαιτείτε να παρκάρετε ΟΛΟΙ στο κέντρο; Οφείλει ο Δήμαρχος ή κάποιος άλλος να σας παρέχει προσωπική θέση στάθμευσης στο κέντρο, για να παρκάρετε και να κάνετε τα ψώνια σας ή να πάτε για καφέ στο λιμάνι; Οι μόνοι που δικαιούνται θέση στάθμευσης στο κέντρο είναι τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να τεθούν περιορισμοί και αντικίνητρα ώστε να αποτρέπονται από τη χρήση ΙΧ στο κέντρο. Δεν θα πάθετε και τίποτα αν περπατήσετε λίγο παρκάροντας εκτός κέντρου ή αν κατεβείτε κέντρο με το ποδήλατο..

  11. Όλοι εσείς που θέλετε να σας φτιάξει πάρκινγκ έξω από τη καφετέρια και το λιμάνι σκεφτείτε να ζητήσετε αξιοπρεπή μέσα μεταφοράς λεωφορεία κλπ και να απαγορεύσει ΤΕΛΕΙΩΣ τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια από τα δικαστήρια μέχρι τη νέα χώρα. Θα περπατήσετε λίγο και θα νιώσετε ότι ζείτε σε πολιτισμένη πόλη. Μπορεί να πάτε και με ποδήλατο. Αυτό λέγεται πρόοδος.

    1. Την είδαμε την πρόοδο με τα ποδήλατα που ούτε ένας δεν σέβεται τοκ κοκ,που βρίζουν κ τραμπουκιζουν κ από πάνω.Ουτε τον ποδηλατοδρομο δεν σέβονται που ενώ είναι μιας κατεύθυνσης πάνε εκεί ανάποδα.Επισης είναι φοβερή πρόοδος να είσαι στο ποδήλατο με 40βαθμους στην ζέστη και να ιδρωκοπας,ή να κρυώνεις κ να γίνεσαι μούσκεμα από τη βροχή.Κ κυρίως δεν βλέπω κανένα στα σχόλια παραπανω να λέει να κατασκευαστουν θέσεις πάρκινγκ έξω από καφετέριες, αλλά γιατί καταργούνται οι υπάρχουσες.Σας λείπουν τα επιχειρήματα κ λέτε υπερβολές κ ψέμματα.

      1. προοδος φιλε Μανο είναι να πηγαινεις με τα ποδια ή με το ποδηλατος σου σε μια πολη που δεν σε παταει το αγροτικο και που χωρας να περασεις και εσυ και το καροτσακι με το μωρο και ο αναπηρος. Και οταν γίνουν αυτα θα δεις οτι σιγα σιγα θα εισαι λιγοτερο υπερβαρος, θα κοψεις το τσιγαρο, θα ζεις πιο υγεινα, περισσότερο και καλυτερα. Χωρίς καρδιακά και καρκίνους και δεν θα ιδροκοπας στις ανηφόρες. Σαν άνθρωπος. Γιαυτό εννοείται ότι πρέπει να καταργηθούν όλες οι θέσεις σταθμευσης μέσα στην πόλη και να γίνουν πεζοδρομοι από τα δικαστηρια μέχρι τη νεα χωρα. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΕΙ.

        1. Δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που γράφω παραπάνω,κλασικός τρόπος παραπλάνηση όταν δεν έχεις επιχειρήματα ή έχεις άδικο.Θα σου υπενθυμίσω συνοπτικά ότι πρόοδος είναι η αυτόνομη οδήγηση,πρόοδος είναι η ηλεκτροκινηση,πρόοδος είναι το IOT,πρόοδος είναι η διασύνδεση της πολης με τον πολιτη-χρηστη της πόλης.Προοδος είναι το 5G,και όλες τις ευκολίες που θα φέρει.Προοδος δεν είναι το ποδήλατο,ένα μέσο μεταφοράς 2 αιώνων πίσω.
          Όσο για αυτόν που μας φορτώθηκε στο κεφάλι,στις επόμενες εκλογές θα δει την αποδοχή των «εργων» του.

  12. Όλοι οι κακιασμενοι φτωχομπατηριδες,αντί να κοιτάξετε να δουλέψετε ώστε να βελτιώσετε την μίζερη ζωή σας, τα βάζετε με τα αυτοκίνητα,απλά κ μόνο επειδή δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα.Το κλασικό να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.Επισης είστε μετρ των ψεμμάτων,καθώς λέτε ότι ζητάμε πάρκινγκ.ΨΕΥΤΕΣ.Το μόνο που ζητάνε οι συμπολίτες είναι να μην καταργουνται ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ θέσεις πάρκινγκ.

    1. ψυχραιμε το ποδηλατο μου κανει περισσοτερο από το αμαξι σου. Αμα θες κατσίκα κατσε στο χωριο σου, στην πολη δεν γινεται να εχεις κατσικα και αμαξι γιατι ενοχλανε.

  13. Εσυ κλαρινογαμπρε χανιωτη που θελεις να αραξεις μεσα στο λιμανι να πινεις τον καφε σου και να θαυμαζεις τις ζαντες απο το φτιαγμενο σου αυτοκινητο..ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑς ΚΑΙ ΛΙΓΟ!

  14. Δημαρχε , δεν πας μια βολτα στο Ρεθυμνο μπας και ξεστραβωθείς και σταματήσεις τις επιδεικτικές ανοησίες ;
    Εκεί τα έχουν λύσει αυτά εδώ και 15 χρόνια.
    Πρώτα μετακίνησαν το ΚΤΕΛ, εφτιαξαν πάρκινγκ, μονοδρόμησαν σχεδον όλους τους δρόμους που διασχίζουν την πόλη, φάρδυναν τα πεζοδρόμια και πάνω στα φαρδιά πλέον πεζοδρόμια έφτιαξαν κανονικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων.
    Αντι να μας ταλαιπωρείς άσε τις ανούσιες επεμβάσεις για το φένεσθαι και ξεκίνα από το ΚΤΕΛ.

  15. Πολύ σωστά κάνει ο δήμαρχος. Καιρός να περιοριστει το αυτοκίνητο για να πάμε σε οικολογικούς και υγιεινούς τρόπους μετακίνησης. Διαλέξτε αν θέλετε να μείνετε Καιρο η Να γίνετε Άμστερνταμ.

  16. Χα χα .το ωραιότερο σχόλια είναι του ψύχραιμου που νομίζει ότι όποιος θέλει μια άνετη πολιτισμένη πόλη είναι γιατί δεν έχει καλό αυτοκίνητο. Μπράβο δήμαρχε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι περίεργο απλά κάνε ότι έχουν κάνει όλες μα όλες οι σοβαρές πόλεις. Κανένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο κέντρο. Περπατήστε το λίπος βλάπτει.

    1. Θες να κάνεις ένα copy paste όπου γράφω εγώ ότι όποιος δεν έχει καλό αυτοκίνητο θέλει μια καλή κ πολιτισμένη πολη;Περιμένω,αλλιώς είσαι ένας κοινός ψεύτης,όπως κ τόσοι άλλοι με τα ίδια μυαλά με σένα……

  17. Ήθελα να ήξερα από που προκύπτει ότι όποιος πηγαίνει στο κέντρο για καφέ η για ψώνια πρέπει να παρκάρει εκεί δίπλα λες και ο χώρος της πόλης είναι ιδιοκτησία του. Να παρκάρετε έξω από την πόλη παιδιά και να περπατάτε και αν δεν μπορείτε γιατί έχετε κινητικό πρόβλημα να παρκάρετε στις θέσεις αναπήρων που δεν θα τις έχουν πιάσει οι απολίτιστοι εγωιστές φίλοι μας.Tο κέντρο απολύτως ελεύθερο. Λέγεται πολιτισμός βλακακο .

  18. Άλλο το Καιρο,άλλο το Άμστερνταμ και αλλο τα Χανιά.Και δεν θέλουμε τίποτα από αυτά να γίνουμε,αλλά να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή των Χανίων.Το καταλάβατε κυριε;Αν δεν σας αρέσει εδώ,τα σύνορα είναι ανοιχτά κ στο καλό.

  19. […] Με γονείς ληστές των συντρόφων τους θύτες για ανμηστία αλήτες τώρα διοικητές […]

    […] στο ντάτσουν μιας φυλής που ζει φευγάτη απ’ ό, τι Ελληνικό στον κόσμο αυτό […]

    […] Τιμωρός καιρός πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δω και μπρος […]

    […] Δεν ακούει κανείς στο χειρότερο του Ελληνισμού κομμάτι στην Ελλάδα ζούμε […]

    […] Δεν υπάρχει ελπίς στην Ελλάδα ζεις […]

    […] Κι ενώ εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις ο έξω Ελληνισμός θα προχωρεί και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί στους Πανέλληνες στους Πανέλληνες […]

    Τιμωρός καιρός πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δω και μπρος. Δεν υπάρχει ελπίς στην Ελλάδα ζεις.

    Διονύσης Σαββόπουλος, 1989

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook