Χανιά | «Ταξική Ενότητα» εργαζομένων: Μαζικός αγώνας για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια

χανιά-ταξική-ενότητα-εργαζομένων-μ-1618076

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, με ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ταξική Ενότητα εργαζομένων:

Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης των εργατικών δικαιωμάτων, μέσα από τα εμπόδια κυβέρνησης και εργοδοτών προς την συγκρότηση και την οργάνωση των εργατών.

Η Ταξική Ενότητα κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» αύξησε ποσοστιαία (από 22,29% σε 24,1%) και σε απόλυτο αριθμό τις δυνάμεις της (από 33 σε 53 ψήφους, δηλαδή αύξηση κατά 60,1%), διατηρώντας τις 4 έδρες στο ΔΣ, κατακτώντας μία έδρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η αυξημένη αυτή εμπιστοσύνη αποτελεί επιβράβευση της συνεπούς ταξικής αγωνιστικής στάσης μας και κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αντιπρόσωπους του Συνεδρίου που με συντριπτική πλειοψηφία έκαναν την δέσμευση τους για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες του συνεδρίου δια ζώσης πράξη βάζοντας στον καλάθι των αχρήστων τις αντεργατικές διατάξεις για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και διαδικασίες (λιγότερο από το 10% ψήφισε ηλεκτρονικά) που βρίσκονται μακριά από την ζωντανή και γόνιμη δια ζώσης συζήτηση. Καθώς και όλο αυτόν τον κόσμο που έδωσε την μάχη ενάντια σε ένα συνέδριο όπου διατηρήθηκε ο αρνητικός συσχετισμός για την εργατική τάξη του νομού και μάλιστα εγκαινιάστηκε η συνεργασία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)!

Η «Ταξική Ενότητα» και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεσμεύονται να εργαστούν με μεγαλύτερη ένταση:

Για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, με την προσέλκυση καινούργιων εργατικών μαζών (ιδιαίτερα νέων, γυναικών, μεταναστών) στους αγώνες και για το δυνάμωμα της κοινή δράσης και της κοινωνικής συμμαχίας με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των καπιταλιστών, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Για να οργανωθεί η πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, για την αποτροπή παραπέρα μείωσης μισθών και ημερομισθίων, των απολύσεων, των αλλαγών ωραρίων, της δουλειάς χωρίς ασφάλιση, της κατάργησης ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της υποβάθμισης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας-πρόνοιας, της εκπαίδευσης, να υπερασπίσουμε τους ανέργους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν έχουν ένσημα.

Για την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, σε σωματειακές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα σε βασικούς χώρους δουλειάς, με τη βελτίωση της λειτουργίας και δράσης τους, με την προετοιμασία και ανάδειξη νέων συνδικαλιστών με ταξικό προσανατολισμό, με την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα που είναι το ΠΑΜΕ.

Για την οικοδόμηση της ταξικής αγωνιστικής ενότητας της εργατικής τάξης, κόντρα στην υπονομευτική, για τα ταξικά εργατικά συμφέροντα, δράση των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε την εργατική τάξη του Ν. Χανίων να συσπειρωθεί και να δράσει το επόμενο διάστημα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook