Χανιά | Τα self test της τελευταίας στιγμής στο λιμάνι της Σούδας | Photos

χανιά-τα-self-test-της-τελευταίας-στιγμής-στο-1252718

Λίγο πριν την αναχώρησή τους για τον Πειραιά, πληροφορήθηκαν οι επιβάτες του πλοίου πως είναι πλέον υποχρεωτικό να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού self test κορονοϊού κατά την επιβίβασή τους. Μία απόφαση που έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής (δείτε ΕΔΩ).

Το ίδιο βράδυ, στο λιμάνι της Σούδας, στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες χρειάστηκε να συμπληρώσουν την ειδική βεβαίωση για την αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test.

Όπως δήλωσαν στο zarpanews.gr:

«Πήρα το εισιτήριο χθες και μου είπαν ότι μπορώ να έρθω χωρίς self test χωρίς rapid, ήρθα συμπλήρωσα το χαρτί και πλέον μπορώ να ταξιδέψω. Δεν ήταν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία».

«Εκπληξούλες μας επιφύλαξαν σήμερα. Ενώ μέχρι χθες μου είχαν πει ότι μπορώ να ταξιδέψω χωρίς κάποιο δικαιολογητικό ενημερώθηκα τελευταία στιγμή πως δεν μπορώ να μπω στο καράβι χωρίς αυτό».

«Ευτυχώς είχαμε αγοράσει ένα self test και το κρατούσαμε μαζί μας. Το έκανε το παιδί μου, το έδειξε και του επέτρεψαν να επιβιβαστεί».

Έτρεχε και δεν έφτανε το Λιμενικό

Στο μεταξύ το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, έτρεχε και δεν έφτανε. Από την μία έπρεπε να ενημερώσει τους επιβάτες, από την άλλη να ελέγξει τις βεβαιώσεις. Το έργο τους όμως, αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολο. «Σήμερα είναι μία χαλαρή μέρα, φανταστείτε να έρχονται πλήθη 700 και 800 επιβατών τι θα γίνεται κατά τον έλεγχο» είπαν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook