Χανιά | Τα νερά σχημάτισαν νέο νησί στην παραλία της Παλαιόχωρας | Photos

χανιά-τα-νερά-σχημάτισαν-νέο-νησί-στην-820438

Πολλά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε όλο το Νομό Χανίων, με τις κατά τόπους περιοχές να μετρούν τις πληγές τους.

Στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση σε Σούγια και Παλαιόχωρα, καθώς τα χειμαρρώδη νερά έχουν ξηλώσει κυριολεκτικά το δίκτυο υδροδότησης.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της περιοχής Αντώνης Περράκης Super FM 89.6, o Κακοδιακιανός ποταμός που κατεβάζει νερά από τα ορεινά του νομού στη θάλασσα, έχει δημιουργήσει ένα τεχνητό νησί στην εκβολή του στην ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας.Τα νερά που μετέφεραν εκατοντάδες κυβικά μέτρα με φερτά υλικά, σχημάτισαν τη νησίδα στην εκβολή του ποταμού, ενδεικτικό του μεγέθους του ορεινού όγκου που μετατοπίστηκε.

Σε γενικότερο πλαίσιο σημειώνονται προβλήματα στο δημοτικό επαρχιακό και δίκτυο της περιοχής με συνεχείς καταπτώσεις στους δρόμους, ενώ χωρίς δρομολόγια του ΚΤΕΛ βρίσκονται όλες οι περιοχές της επαρχίας Σελίνου και Παλαιόχωρας.

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας δίνουν μάχη για να διατηρούν τον δρόμο ανοικτό ενώ προσπαθούν και να καθαρίσουν τα σημεία που γίνονται κατολισθήσεις. Σοβαρό θέμα υπάρχει και σε σημεία που το έδαφος έχει υποστεί καθίζηση, ενώ περνάνε και δρόμοι από τα σημεία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook