Χανιά | Τα μπάζα, οι ασυνείδητοι και η αγανάκτηση του δημάρχου | Photos

χανιά-τα-μπάζα-οι-ασυνείδητοι-και-η-αγ-764063

Συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις ο περίφημος παράδρομος στο Κολυμπάρι, που δεν σταματά να μαζεύει σκουπίδια και μπάζα ασυνείδητων.

Πέφτουν… βροχή οι καταγγελίες και οι φωτογραφίες από το «σκουπιδαριό» στον δρόμο κάτω από τη γέφυρα του ΒΟΑΚ, κοντά στο χωριό Σκουτελώνας, με «ορδές φορτηγών» όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά και ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, να ξεφορτώνουν απορρίμματα σε αυτό, αλλά και σε άλλα σημεία στην περιοχή.

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ο δήμος, αν και δεν είναι δική του υποχρέωση, προχώρησε στον καθαρισμό του σημείου, όμως όπως φαίνεται απλά άνοιξε τον χώρο για περισσότερο… ξεφόρτωμα.

Αγανακτισμένος με την συμπεριφορά μερικών παρουσιάστηκε ο δήμαρχος, τονίζοντας:

«Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και πολλές καταγγελίες, αλλά δεν υπάρχει καμία τιμωρία. Δεν υπάρχει επίσης καμία φωτογραφία με πινακίδα φορτηγού. Όλοι διαπιστώνουν το γεγονός, κανείς όμως τον τρόπο με τον οποίο βρίσκονται τα σκουπίδια στο σημείο.

Έχω καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ ο Δήμος Πλατανιά, παρότι είναι χώρος ευθύνης του ΒΟΑΚ (δηλαδή της Περιφέρειας), έχει αναλάβει πολλές φορές να καθαρίσει τον χώρο.»

Ο κ. Μαλανδράκης έκλεισε σχολιάζοντας οτι τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν την περιβαλλοντική παιδεία όλων, ενώ για το ζήτημα έκανε δημόσια καταγγελία σήμερα στην σύσκεψη του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας, ενώπιον φορέων του Νομού.

Χαρακτηριστική είναι η, σε έντονο ύφος, ανακοίνωση στην οποία είχε προβεί ο Δήμος Πλατανιά ήδη δύο μήνες πριν, μετά από ακόμη έναν καθαρισμό επίμαχων σημείων:

«Τέτοιες ενέργειες, όπως οι εναποθέσεις αυτές, είναι ως γνωστόν παράνομες αλλά και

απαράδεκτες ηθικά και κοινωνικά. Δεν τιμούν τον πολιτισμό μας.

Ο Δήμος παρακαλεί για μια ακόμη φορά, οποιοδήποτε δημότη η επισκέπτη υποπέσει στην αντίληψή του παρόμοια παραβατική και αντιπεριβαλλοντική ενέργεια, δημιουργίας χωματερών, να το καταγγείλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές και στον Δήμο προκειμένου από κοινού να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε.

Ο Δήμος έχει κάνει σχετική ενημέρωση στη Ελληνική Αστυνομία και στα Τ.Α.Ε., με σκοπό να υπάρχει εγρήγορση και οποιαδήποτε τέτοιο περιστατικό παρανομίας, να αντιμετωπιστεί άμεσα, ώστε να υποβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και τα ανάλογα πρόστιμα στους υπευθύνους.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά το τηλέφωνο του Τμήματος Καθαριότητας (2821340045 και 2821340046),όπου κατόπιν συνεννόησης, μπορούν να απομακρύνονται τα ογκώδη απορρίμματα όπως οικιακός εξοπλισμός, ενώ τα υπολείμματα πρασίνου ο Δήμος Πλατανιά διαθέτει αδειοδοτημένο χώρο για τη μεταφορά και εναπόθεση τους.»

zarpanews.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Τα μπάζα, οι ασυνείδητοι και η αγανάκτηση του δημάρχου | Photos

  1. Για δεν πάει να δει στις όχθες του ποταμού Ταυρωνιτη ήντα γίνεται από σκουπίδια? Αλλα με αφορισμούς και του κ@λου μηνύσεις δεν γίνεται δουλειά. Υπάρχουν αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές που ενεργοποιούνται με την κίνηση. Ας βάλει σε σημεία κλειδιά να δεις αν θα βρει ποιοι ξεφορτώνουν. Αλλα δεν θέλει γιατί φοβάται ότι θα βρει τους κλακαδορους του. Έτσι με παχιά λόγια μόνο έχει και την πιττα αναμέτρηση και τον σκύλο χορτάτο.

  2. Όταν ο ίδιος ο δήμος και οι τοπικοί του άρχοντες κάνουν έργα ανάπλασης σε πλατεία και σχολείο ενός μικρού χωριού και ξεφορτώνονται τα μπάζα σε κοντινή πλαγιά που ειναι και δασική τότε μάλλον δίνουν το καλό παράδειγμα!

    Σημ.το παράδειγμα είναι «εντελώς τυχαίο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook