Χανιά | Τα μηνύματα των τοπικών φορέων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

χανιά-τα-μηνύματα-των-τοπικών-φορέων-γ-1553393

Ευχές και μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στέλνουν τοπικοί φορείς των Χανίων.

Το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη 

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το δικό του μήνυμα για την ημέρα:

«Διακόσια δύο χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πλοηγός μας είναι πάντα οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια υπερασπίστηκαν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και συγκρότησαν το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Τα μηνύματα της εθνικής μας επετείου βαθιά διδακτικά και διαχρονικά∙ με τη ίδια βαθιά πίστη στη δημοκρατία και τα υψηλά ιδανικά που η Ελληνική Επανάσταση προέταξε, βαδίζουμε προς το μέλλον, με ελπίδα και αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Το μήνυμα του Δημάρχου Κισσάμου, Γιώργου Μυλωνάκη 

Τιμάμε αύριο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι οποίες αναδεικνύουν διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη.
Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και πίστη στην αγάπη και

στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το θάρρος και την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έχοντας διαχρονικό χρέος να θυμόμαστε ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, δεν είναι δεδομένα και απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.

Έχουμε καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που επαναστάτησαν, πολέμησαν,

μάτωσαν και υπέφεραν για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χανίων, Παντελή Πετσετάκη

Οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον παράλληλο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου- διπλή γιορτή για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό και για την Ορθοδοξία- είναι ο τρόπος να αναδείξουμε την ιστορική αξία των γεγονότων αλλά και την διαχρονική ουσία των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία και ειρήνη είναι μια εξαιρετική αφορμή για σκέψη, μελέτη, επεξεργασία, προβληματισμό, εμβάθυνση και γνώση σε αυτήν την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία και έχουμε έρθει όλοι αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.

Η Εθνική Παλιγγενεσία, η επέτειος και η μνήμη είναι ο δεσμός μας με το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στην εξέλιξή μέσα από την ισχυροποίηση της πνευματικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας και της εθνικής μας συνείδησης.

Ο δρόμος που οδηγεί στο μέλλον μας.

Στο κέντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τοποθετούμε τη διαφάνεια, τη μείωση των ανισοτήτων και τη δημιουργία μιας κοινωνίας δίκαιης ανάπτυξης για την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

Το μήνυμα του περιφερειακού σύμβουλου, Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη

Η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν είναι δώρα αλλά καρποί σκληρών αγώνων διδάσκει η ιστορία. Αγώνων όπως εκείνοι τους οποίους έδωσαν οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες της Επανάστασης του 1821 ενάντια στον κατακτητή.

Τιμώντας τη μνήμη τους σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι, ας έχουμε κατά νου ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διέτρεξαν και που κόντεψε να οδηγήσει την Επανάσταση σε αποτυχία ήταν ο διχασμός τους. Αυτό είναι και το καθήκον το δικό μας σήμερα, να διαφυλάξουμε την ενότητα μέσα από τις διαφορές μας και να μην αφήσουμε την τοξικότητα και τη μισαλλοδοξία να κυριαρχήσουν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook