Χανιά | Τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα παιδιά της Γαύδου | Video + Photos

χανιά-τα-κάλαντα-στην-πρόεδρο-της-δημο-1351903

Τα κάλαντα από τα παιδάκια της Γαύδου άκουσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγο πριν αναχωρήσει από το ακριτικό νησί στο οποίο βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Τα τέσσερα παιδάκια που ζουν μόνιμα στο νησί, ο 12χρονος Νικόλας, η αδελφή του

Κέλλυ 11 ετών, ο μικρότερος αδελφός τους ο 5 χρόνος Δαμουλής και η επίσης 5χρονη Νικολέτα αφού είπαν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα κάλαντα των Θεοφανείων, της δώρισαν ένα ημερολόγιο του σχολείου τους, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Γαύδου.

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί, η οποία συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, η μητέρα των τριών από τα τέσσερα παιδάκια που κατοικούν μόνιμα στη Γαύδο, Έφη Γεωργακά ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί, καθώς τα δύο μεγάλα παιδιά η Κέλλυ και ο Νικόλας πρέπει να πάνε Γυμνάσιο και στη Γαύδο υπάρχει μόνο νηπιαγωγείο και Δημοτικό.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας που έφτασε στη Γαύδο με το καράβι της γραμμής ξεκίνησε από το λιμάνι του νησιού, τον Καραβέ εκεί όπου έγινε καi η τελετή αγιασμού των υδάτων. Όσο για τον σταυρό, τον έπιασε ο 40χρονος Μανώλης Κατικάκης, ανθυπασπιστής ΛΣ και μέλος του πληρώματος του Ναυαγοσωστικού 519.

Πρόκειται για το αβύθιστο σκάφος του ΛΣ με έδρα την Αγία Γαλήνη το οποίο πολλές φορές έχει ταξιδέψει στη Γαύδο κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να συνδράμει σε επιχειρήσεις η να μεταφέρει άτομα που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook