Χανιά | Τα είπε με τους ξενοδόχους ο Μαρκογιαννάκης

χανιά-τα-είπε-με-τους-ξενοδόχους-ο-μαρ-846632

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του «Η Κρήτη Μπροστά», συναντήθηκε νωρίτερα με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

Ο πρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης και μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν για τα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού και ιδιαίτερα στον κλάδο των ξενοδοχείων, καθώς επίσης και για τις προτεραιότητες της Ένωσης και τις προτάσεις τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες προβολής των Χανίων, ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης υποδομών, μιας και η Κρήτη, παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την ομορφιά της, υπολείπεται αρκετά στο συγκεκριμένο τομέα.

Μια από τις βασικές κοινές προτεραιότητες είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 365 μέρες το χρόνο, η διασύνδεση αεροδρομίου – ΒΟΑΚ, η σήμανση στους δρόμους, η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού σε βάθος 10ετίας, καθώς και η διασύνδεση του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε κοινή συνισταμένη απόψεων και ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ανέφερε στα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων ότι πάντοτε βρισκόταν και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, ώστε τα Χανιά και η Κρήτη ολόκληρη να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο χώρο του τουρισμού.

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Χρειάζεται η κατάρτιση και η εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδιασμού σε βάθος 10ετίας για την ανασυγκρότηση, αναδόμηση και νέα ταυτότητα τόσο των Χανίων όσο και ολόκληρης της Κρήτης ως ενιαίο brand.Είναι επιτακτική η αναβάθμιση των υπαρχόντων υποδομών αλλά και η δημιουργία νέων καθώς οι τουρίστες αυξάνονται αλλά οι υποδομές του νησιού υστερούν. Πόσο μάλλον να διασυνδεθεί το αεροδρόμιο Χανίων με τον ΒΟΑΚ. Σε όλο αυτό η Περιφέρεια πρέπει να είναι σύμμαχος – επί της ουσίας. Με προγραμματισμό, στόχευση, συνέργειες. Είναι αυτονόητο ότι πρώτιστη ευθύνη και προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των υποδομών και του περιβάλλοντός μας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook