Χανιά | Τα εγκλήματα κατά των ζώων στο επίκεντρο

χανιά-τα-εγκλήματα-κατά-των-ζώων-στο-ε-911278

Έγινε σήμερα συνάντηση με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό Ρουτζάκη, παρόντων των αστυνομικών στελεχών Σ. Βαρδιάμπαση και Γ. Μαστραντωνάκη.

Στην συνάντηση εκτος της Ομοσπονδίας συμμετείχαν επίσης ο Φ.Σ. Χανίων η Προστασία των Ζώων, ο Φ.Σ. Χανίων ΚΥΝ-ωνία και ο Φ.Σ.Χανίων Το Νησί ενώ δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν οι Σύλλογοι Κιβωτός του Νώε και Μικρή Κιβωτός του Νώε.

Από τους εκπροσώπους της φιλοζωικής κοινότητας ασκήθηκε έντονη κριτική για πλημμελή αντιμετώπιση των υποθέσεων που αφορούν τα ζώα από τα αστυνομικά τμήματα με εξαίρεση αυτό της Κισσάμου και δευτερευόντως του Πλατανιά.

Τονίστηκε, ότι μολονότι η Αστυνομική Περιφέρεια Κρήτης είναι από τις καλύτερες στην χώρα μας στην διαχείριση των κακοποιήσεων εν τούτοις για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζει σημαντική υστέρηση στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης της.

Στην συζήτηση τέθηκαν οι βασικοί στόχοι της Ομοσπονδίας για συνεχή και συστηματικό έλεγχο των κηδεμόνων ζώων τόσο για την τοποθέτηση τσιπ όσο και για τις συνθήκες που έχουν τα ζώα τους, ζητήθηκαν στοιχεία για κάθε Αστυνομική Διεύθυνση όσον αφορά τα βεβαιωθέντα διοικητικά πρόστιμα, τις αυτεπάγγελτες διώξεις, τα αυτόφωρα και τις σχηματισθείσες δικογραφίες, ώστε να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Από την πλευρά του ο Στρατηγός Ρουτζάκης, που εκτιμάμε ότι θα παράγει σημαντικό έργο στην εκπλήρωση του στόχου για τον περιορισμό των κακοποιήσεων αλλά και των συνεχών εγκαταλείψεων ζώων, μας υποσχέθηκε, ότι θα λάβει σοβαρά υπόψιν του τις αιτιάσεις μας και σύντομα θα ανακοινώσει μέτρα που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της αστυνομικής δράσης .Οι προτάσεις του , όπως συνοπτικά μας τις εξέθεσε μας θεωρούμε ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση αρκεί βεβαίως να υλοποιηθούν, μια δε από αυτές, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι εξαιρετικά πρωτοπόρα και θα ενθουσιάσει την φιλοζωική κοινότητα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook