Χανιά | Συζήτηση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον δήμο Κισσάμου

χανιά-συζήτηση-για-τα-υγειονομικά-πρω-1064795

Την Δευτέρα  22 Ιουνίου ο Δήμος Κισσάμου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Αντώνη Σταθόπουλου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Κισσάμου και την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου πραγματοποίησε ενημερωτική  συνάντηση στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, με θέμα την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε καταστήματα εμπορίου, εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την  πιστοποίησή τους .

Στην συνάντηση  συμμετείχαν, όπως αναφέρεται σε σχετικη ανακοίνωση, «ως οικοδεσπότες, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αντώνης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Κισσάμου, Γιάννης Βερναδάκης, παρουσία  της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου,  Άλκηστη Ξηρουχάκη, της Εντεταλμένης Δημοτικής Συβούλου σε Θέματα Υγείας, Δήμητρας Κουρτάκη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου, Βαγγέλη Πατεράκη. Κεντρικοί ομιλητές στην ενημερωτική συνάντηση ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας  Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Σταυρούλα Μαρακάκη .

Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της αίθουσας του Τσατσαρωνάκειου Πολυκέντρου, την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και τον Σεβασμιότατο κ.κ. Αμφιλόχιο που πάντα δείχνει την ευαισθησία και συμπαράστασή του σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του χώρου αλλά και του ενδιαφέροντος και της επικαιρότητας του θέματος, υπήρξε μεγάλη προσέλευση των εμπλεκόμενων στην εστίαση και στον τουρισμό.

Η συζήτηση ξεκίνησε καλωσορίζοντας ο κ. Βερναδάκης τους παρευρισκόμενους ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες αλλά και τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζει γενικά η ‘Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων.

Ο κ. Σταθόπουλος, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά  στις άριστες σχέσεις του Δήμου μας με την Περιφέρεια Κρήτης, οι οποίες διαφαίνονται και στο τουριστικό κομμάτι καθώς και στην άριστη συνεργασία τόσο με τον Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου όσο και με την ένωση των τουριστικών καταλυμάτων Κισσάμου.  Στην τοποθέτησή του για τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόνισε ότι, ήρθαν για να μείνουν και χρειάζεται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την τήρησή τους. Δεν τίθεται θέμα αποφυγής προστίμων αλλά θέμα πρόληψης και μείωσης της εξάπλωσης του ιού και όχι μόνο. Όσο εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ορθότητα, η περιοχή μας έχει πιθανότητες να παραμείνει  ‘’Covid19 free’’.

Ο κ. Κώτσογλου στην συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας, προέβαλε οπτικοακουστικό υλικό, παρουσίασε μελέτες που αφορούν τον τουρισμό στην Κρήτη αλλά και της περιοχής μας. Eπίσης, προέτρεψε όλους τους ξενοδόχους να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή στην Ένωση και με σωστή συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου αλλά και με την συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, να αναδειχθεί  σωστά και με στρατηγικό πλάνο το τουριστικό προϊόν της Κισσάμου. Αυτό βέβαια χρειάζεται πολλά χρόνια και επίπονη προσπάθεια από όλους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά στα πρωτόκολλα, έγινε λεπτομερής επεξήγηση και ανάλυση από τον κ. Κώτσογλου σχετικά με το ΦΕΚ, το Health first αλλά και το πώς γίνεται η εγγραφή και όλη η διαδικασία εκπαίδευσης  μέσα από την σελίδα της περιφέρειας Κρήτης (crete.gov.gr) για την δωρεάν παρακολούθηση και πιστοποίηση  πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τον τίτλο  «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση».

Ο κ. Νικολακάκης με την σειρά του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης τονίζοντας ότι το «Υγειονομικό» δεν είναι «οργανισμός προστίμων» αλλά είναι δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία έτσι ώστε να τον βοηθήσει να εφαρμόσει σωστά όλες τις διαδικασίες προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της κας Μαρακάκη, η οποία  αναφέρθηκε γενικά στο κομμάτι του υγειονομικού έλεγχου το οποίο ναι μεν περιλαμβάνει τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αλλά και όλα τα υπόλοιπα που προϋπήρχαν όπως π.χ. η νόσος των λεγεωνάριων η οποία είναι εξίσου απειλητική για τη ζωή του ανθρώπου.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με επεξηγήσεις από τους ομιλητές πάνω στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Οποιοσδήποτε χρειαστεί βοήθεια ή έχει απορίες σχετικά με την εκπαίδευση των υγειονομικών πρωτοκόλλων μπορεί να υποβάλλει σχετικά ερωτήματα στο email: [email protected]. Όσον  αφορά στους υγειονομικούς ελέγχους, μπορείτε να επικοινωνείτε τις πρωινές ώρες με την Διεύθυνση Δημόσιας  Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας Π.Ε. Χανίων την κα Μαρακάκη στο 28213.44205 και στο email: [email protected] και στα τηλέφωνα 28213.40202 έως 209 και 28213.40218.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook