Χανιά | Σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων προμηθεύεται ο Δήμος Πλατανιά – Η εξέλιξη του διαγωνισμού

χανιά-σύστημα-διαχείρισης-βιοαποβλή-1300959
Φωτό αρχείου

Ειδικά απορριμματοφόρα και οικιακούς κομποστοποιητές προμηθεύεται ο Δήμος Πλατανιά, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», στην Πράξη «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων του Δήμου Πλατανιά». Ο σχετικός διαγωνισμός αφορούσε προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης και ολοκληρώθηκε εν μέρει, καθώς ήδη υπάρχουν ανάδοχοι για τμήμα του εξοπλισμού, ενώ σε άλλα τμήματα η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Ο Δήμος Πλατανιά θα αγοράσει ένα ειδικό απορριμματοφόρο όχημα βιοαποβλήτων, χωρητικότητας 14 κυβικών μέτρων, με σύστημα πλύσης κάδων.

Ακόμα, ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 19 τόνων με γερανό και αρπάγη, αλλά και 200 οικιακούς κομποστοποιητές 350 λίτρων.

Οι ανάδοχοι για τα παραπάνω μηχανήματα έχουν αναδειχθεί και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει η προμήθεια.

Από την άλλη, η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναληφθεί για τα άγονα τμήματα διότι δεν κατατέθηκαν προσφορές για την προμήθεια κλαδοθρυμματιστή και συνολικά 600 κάδων συλλογής βιοαποβλήτων διάφορων διαστάσεων.

Βιοαπόβλητα θεωρούνται τα πάσης φύσεως ζωικά και φυτικά απόβλητα, όπως τα υπολείμματα τροφής από ταβέρνες και καταστήματα εστίασης, οικιακά υπολείμματα μαγειρικής και αποφάγια, κλαδιά και διάφορα οργανικά υλικά φυτικής προέλευσης και συναφή υλικά.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής θέλει τα απόβλητα αυτά να πετιούνται στους καφέ κάδους, να συγκεντρώνονται με τη χρήση του νέου εξοπλισμού και στη συνέχεια να μεταφέρονται στη ΔΕΔΙΣΑ, εφόσον η επιχείρηση θα έχει διαμορφώσει τις απαραίτητες υποδομές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook