Χανιά | Σύσκεψη στον Αποκόρωνα για την ξαφνική αποστράγγιση της λίμνης Κουρνά

χανιά-σύσκεψη-στον-αποκόρωνα-για-την-ξ-1305330

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου στις Βρύσες κάλεσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Καλογερή, τη Διεύθυνση Υδάτων Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε.Χανίων, το Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριά-Δυτικής Κρήτης , προκειμένου να συζητηθεί το γεωλογικό φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί στη λίμνη του Κουρνά. και να παρθούν αποφάσεις λήψης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 14 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώθηκε ότι παρουσιάστηκε ξαφνική αποστράγγιση στην Λίμνη του Κουρνά στο βόρειο τμήμα αυτής και συγκεκριμένα στο κανάλι που καταλήγει στο φράγμα υπερχείλισης. Άμεσα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου κινητοποιήθηκε και αφού πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι το φαινόμενο οφείλεται σε σχισμή στο έδαφος από όπου στραγγίζουν τα νερά της λίμνης, ενημέρωσε την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και συγκεκριμένα την περιφερειακή τους μονάδα στην Κρήτη με έδρα το Ρέθυμνο.

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών άμεσα ανταποκρινόμενη απέστειλε αρμόδια Γεωλόγο που μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία πραγματοποίησαν αυτοψία στην συγκεκριμένη θέση της Λίμνης κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το φαινόμενο δεν παρατηρείται μετά τις βροχοπτώσεις όμως θα παρακολουθείτο στενά από τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας και τους ειδικούς επιστήμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Μετά από μέρες προέκυψε ανάλογο πρόβλημα όπου εξετάστηκε εκ νέου από αρμόδιο υπάλληλο του ΙΓΜΕ και σε συνεννόηση με την υπηρεσία υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι οφείλουμε να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να μην τεθεί σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο η απαράμιλλης ομορφιά και φυσικού κάλλους Λίμνη του Κουρνά που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Αποκόρωνα αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook