Χανιά | Σύσκεψη για την μεταφορά των μαθητών | Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς

χανιά-σύσκεψη-για-την-μεταφορά-των-μαθ-946116

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαου Καλογερή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύσκεψη με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά μαθητών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Καψανάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Μιχάλης Τσουπάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ειδικότερα τέθηκαν στους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ ζητήματα που αφορούν σε προβλήματα που έχουν προκύψει στη μεταφορά μαθητών στις Βρύσες, το Βάμο, τα Ασκύφου, τα Μεσκλά, τα Τεμένια, τον Παζινό, όπως και στη μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων κλπ.

Έγινε αναλυτική συζήτηση από την οποία προέκυψαν ενδεδειγμένες λύσεις οι οποίες, όπως δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, θα εφαρμοστούν άμεσα. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν το γεγονός ότι αιτία πολλών προβλημάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η υποστελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων της Π.Ε. Χανίων που οδηγεί σε διαφορετικές, ανά σχολείο, ώρες περαίωσης των μαθημάτων σχεδόν καθημερινά.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης προωθήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη και έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, αίτημα της ΕΛΜΕ για παροχή ειδικής έκπτωσης 50% στους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν το ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους στα σχολεία κατά τη σχολική περίοδο.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook