Χανιά | ΣΥΡΙΖΑ Κισσάμου: Οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως τα έργα δεν προχωράνε

χανιά-συριζα-κισσάμου-οι-πόροι-έχουν-951901

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κισάμου τοποθετείται με ανακοίνωσή του και μεταφέρει τη φωνή των κατοίκων της δυτικής Κισάμου για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων της περιοχής.

Δύο από αυτά απέκτησαν νέα επικαιρότητα μέσα από επιστολές φορέων και εκπροσώπων των χωριών Περιβόλια, Κάμπος, Αμυγδαλοκεφάλι, Λιβάδια και Κεραμωτής.

Αναλυτικά:

«ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο δρόμος που οδηγεί από το Σφηνάρι ως την Κεραμωτή – Αμυγδαλοκεφάλι – Λιβάδια είναι πρακτικά πλήρως κατεστραμμένος. Οι πλημμύρες του χειμώνα 2018-19 αποτελείωσαν έναν ήδη από δεκαετίες ελλιπώς συντηρημένο δρόμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πίστωσε στη Περιφέρεια Κρήτης για άμεσες παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο Π.Ε. Χανίων (Φυσικές Καταστροφές Φεβρουαρίου 2019) 110.640.000 ευρώ στο οποίο ποσό συγκαταλεγόταν και ο συγκεκριμένος δρόμος.

Σήμερα σε έξι (6) σημεία του δρόμου υπάρχουν πρόχειρες λύσεις από όπου οι διερχόμενοι

περνούν με προσωπική τους ευθύνη. Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει την εναπομείνασα αγροτο-κτηνοτροφική δραστηριότητα, αλλά και καθιστά αδύνατη την πιθανότητα τουριστικής ανάπτυξης.

Όταν η απλή διέλευση είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα οι επισκέπτες τρομαγμένοι απομακρύνονται, ενώ οι επενδυτές αποθαρρύνονται. Τον χειμώνα οι κάτοικοι “ενός κατώτερου θεού” θα δυσκολευτούν να έχουν πρόσβαση σε σχολεία και μονάδες Υγείας.

Παρόμοια προβλήματα παρουσιάζει δρόμος που οδηγεί σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς της Κρήτης, στο Ελαφονήσι. Πολλά σημεία του δρόμου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του πιο προηγούμενου χειμώνα. Η παράκαμψη των Τοπολίων παραμένει μια υπόσχεση. Η πυκνή χρήση του δρόμου από βαρέα οχήματα (λεωφορεία κ.τ.λ.) τους θερινούς μήνες προκαλεί δυσφορία αλλά και κινδύνους.

Τα ερωτηματικά για την αδράνεια της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυξάνονται όταν είναι γνωστό ότι οι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Ενώ η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί επιτακτική ανάγκη και διακηρυγμένο, οι λιμνοδεξαμενές Έλους και Χρυσοσκαλίτισσας παραμένουν υπό κατασκευή και σε αχρησία λόγω προβλημάτων. Καθώς η αποκατάστασή τους παραμένει ένα ερωτηματικό, από τον Οκτώβριο ως τον Μάιο μεγάλες ποσότητες όμβριων υδάτων απλώς πέφτουν στη θάλασσα, ενώ η περιοχή έχει μεγάλες ανάγκες άρδευσης. Ένα πλέγμα κακών πρακτικών από τους

εργολάβους, δυσκινησίας και ατολμίας από την Περιφέρεια και αδιαφορίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφήνουν ανολοκλήρωτα έργα που θα βοηθούσαν στην αντιστροφή της ερημοποίησης της περιοχής.

Τόσο για την αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου, όσο και για την ολοκλήρωση και παράδοση σε χρήση των λιμνοδεξαμενών ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κισάμου ζητά επαρκή πληροφόρηση, συντονισμό των φορέων και κυρίως πολιτική βούληση. Η δυτική Κίσαμος δικαιούται την έξοδο από την απομόνωση και την υποανάπτυξη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook