Χανιά | Συνεργασία του ΜΑΙΧ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

χανιά-συνεργασία-του-μαιχ-με-την-ευρωπ-806256

Ο Προϊστάμενος Τμήματος Χρηματοδοτήσεων Δημοσίου Τομέα για την Ελλάδα και την Κύπρο, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Δρ Ιωάννης Καλτσάς πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, προγραμματισμένη επίσκεψη στo Mεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Κατά την επίσκεψη του ο κ. Καλτσάς ξεναγήθηκε στα τμήματα, τα εργαστήρια και το Συνεδριακό Κέντρο και ενημερώθηκε από το Δ/ντή και τα στελέχη του για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και τις μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας.

Ο κ. Καλτσάς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ίδρυση της «Μεσογειακής Βιοκλιματικής Τράπεζας Σπερμάτων (Σπόρων)» σε κτήριο στο Αλσύλλιο Αγροκηπίου που έχει ήδη παραχωρηθεί στο ΜΑΙΧ από το Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η καινοτόμα αυτή υποδομή προβλέπεται να αναβαθμίσει τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου και πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ το ΓΕΩΤΕΕ, Δ/νσεις Δασών και άλλους φορείς αλλά και το ΙΤΕ, το Πολυτεχνείο, το Παν/μιο και το ΤΕΙ Κρήτης. Το ΜΑΙΧ έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε προκαταρκτικό σχεδιασμό της ενεργειακής-βιοκλιματικής Τράπεζας Σπόρων και βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο.

Επιπλέον, ο κ. Καλτσάς επεσήμανε ιδιαίτερα τη σπουδαιότητα του Παρατηρητηρίου του Τουρισμού που με το συντονισμό του ΜΑΙΧ και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Επιμελητήριο Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμ. Δυτικής Κρήτης, υλοποιεί ετήσια μελέτη των χαρακτηριστικών, των τάσεων και των προοπτικών του τουρισμού στη Δυτ. Κρήτη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των στοιχείων που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες μελέτες κατά τη λήψη αποφάσεων χρηματοδότησης επενδύσεων υποδομών στη συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, η χρήση ενοικιαστικών αυτοκινήτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ως δείκτης επιβάρυνσης του ΒΟΑΚ θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκτίμηση της συγκεκριμένης πολυσυζητημένης επένδυσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Γενικά, ο κ. Καλτσάς εντυπωσιάστηκε από τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις του Ινστιτούτου και εξέφρασε την επιθυμία μελλοντικής συνεργασίας και την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης συγκεκριμένων δράσεων στο μέλλον.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook