Χανιά | Συνελήφθη αντιδήμαρχος για παράβαση καθήκοντος – Δείτε τι συνέβη

χανιά-συνελήφθη-αντιδήμαρχος-για-παρ-1456383

Αντιδήμαρχο του δήμου Κισσάμου συνέλαβε το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία, σε ακόμα ένα επεισόδιο στο μακροχρόνιο σήριαλ με τα αδέσποτα παραγωγικά ζώα στην περιοχή.

Το απόγευμα της Δευτέρας, κάτοικοι κατήγγειλαν στις Αρχές ότι εκατοντάδες αιγοπρόβατα περιφέρονταν αδέσποτα σε χωράφια στο Σφακοπηγάδι, τη Ρόκα, το Μαλάθυρο, τα Τρία Αλώνια και παραπλήσιες περιοχές, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Αστυνομικοί από το ΑΤ Κισσάμου αλλά και τα ΤΑΕ Χανίων και την ΟΠΚΕ κατευθύνθηκαν στα Τρία Αλώνια και εντόπισαν περίπου 250 αιγοπρόβατα να βόσκουν ανεπιτήρητα στην περιοχή. Δεκάδες από αυτά μάλιστα δεν έφεραν ενώτια.

Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τα ζώα στο Σφακοπηγάδι, ενώ ενημέρωσαν και εγγράφως τον δήμο Κισσάμου να τα παραλάβει, ώστε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, οι αστυνομικοί… επιτηρούσαν τα πρόβατα στο σημείο, περιμένοντας να έρθει το σχετικό συνεργείο, που όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ, παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες που είχε η Αστυνομία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Τελικά, έπειτα από τρεις περίπου ώρες, οι αστυνομικοί έφυγαν από το Σφακοπηγάδι, ενώ το πρωί της Τρίτης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνελήφθη, καθώς βάσει νόμου έπρεπε να είχε φροντίσει να απομακρύνει τα ζώα όπως του είχε ζητηθεί. Ο εισαγγελέας του άσκησε κατηγορία για παράβαση καθήκοντος και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, υποστήριξε όμως ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει την υποχρέωση που απορρέει από τη νομοθεσία:

«Έχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι ο δήμος και κανείς δήμος στη χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τέτοιες ευθύνες. Δεν έχουμε ούτε τα χρήματα, ούτε τον εξοπλισμό, ούτε και μπορούμε να προσλάβουμε το προσωπικό που απαιτείται. Οι προσλήψεις έρχονται από το υπουργείο, δεν γίνονται ελεύθερα για πάνω από δέκα χρόνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κισσάμου.

Στην ερώτηση, αν ο δήμος Κισσάμου είχε ζητήσει στο παρελθόν από το υπουργείο Εσωτερικών να προσλάβει προσωπικό για τον σκοπό αυτό, ο κ. Μυλωνάκης απάντησε ότι είχε αποστείλει σχετική επιστολή.

Ο ιδιοκτήτης των αδέσποτων ζώων αναζητείται.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Συνελήφθη αντιδήμαρχος για παράβαση καθήκοντος – Δείτε τι συνέβη

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ – ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΧΝΩΝ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ «ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ (ΔΙΚΑΙΩΣ) ΚΩΛΩΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ – ΒΟΣΚΟΥΣ.
    Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ…
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ», Ο ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    «ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΜΕ ΤΩΝ ΑΝΟΜΩΝ ΑΣΠΙΔΑ
    ΣΑΝ ΤΗ ΜΑΪΜΟΥ ΑΠΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΗΔΑ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥ
    ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΣΟΥ.»

  2. Η λύση είναι απλή: επί τόπου κατάσχεση των ζώων και δημόσια πρόσκληση οποιουδήποτε επιθυμεί να έρθει να πάρει. Θα σου πω εγώ για πότε θα εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης…

  3. κλασσικό θέμα σε όλη την ευρύτερη περιοχή και γενικά στην Κρήτη. Αν έχεις και γνωστούς και να μαντρωθούν θα τα έχουν εξαφανιστεί την επόμενη μέρα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook