Χανιά | Συνέλευση για την ακρίβεια και την αύξηση μισθών πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

χανιά-συνέλευση-για-την-ακρίβεια-και-τ-1546178

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση 31/10 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα: «ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας».

Αναλυτικά:

Όλοι ζούμε στην καθημερινότητα μας την ακρίβεια σε είδη λαϊκής ανάγκης, ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο και νοίκι. Σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς ,τις ελλείψεις σε υγεία και Παιδεία, με τις άθλιες συνθήκες εργασίας σε αρκετούς χώρους δουλειάς, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο οξυμένη και δύσκολη.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι

Είναι ανάγκη όλοι μας να παλέψουμε για μιά καλύτερη ζωή. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι μια σημαντική παρακαταθήκη, με νίκες που επέδειξαν ότι μόνο μέσα από ένα σωματείο με σωστό προσανατολισμό μπορεί να απαιτήσει και να έχουμε αποτελέσματα.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός για να στείλουμε το μήνυμα μας σε κυβέρνηση και μεγάλο εργοδοσία ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η πρόταση που έχουμε για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων και να παλέψουμε με κλαδικές συμβάσεις που θα κατοχυρώνουν αυξήσεις στους μισθούς, ωράριο εργασίας, επιδόματα, μέτρα προστασίας υγείας και μέτρα ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Η οργή, το άγχος και η στεναχώρια που νιώθουμε δεν είναι τυχαία συναισθήματα! Η εντατικοποίηση ιδιαίτερα σε περιοχές και χώρους δουλειάς που έχουν αυξημένο τουρισμό στα Χανιά έχει χτυπήσει κόκκινο, που ενισχύεται με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα….Σωτήρες με voucher και pass δεν θέλουμε!

Με όπλο το Σωματείο μας, ενωμένοι με αλληλεγγύη παλεύουμε ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργασίμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, επαναφορά τριετιών.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
  • Ε. Σ. Υ για όλους δημόσιο και δωρεά, με μόνιμο προσωπικό- να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό- υλικά- κτίρια.
  • Δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας με προσλήψεις μόνιμων δασκάλων καθηγητών, καθαριότητα. Τάξεις με λίγα παιδιά, αναλώσιμα και νέες τεχνολογίες στα εργαστηριακά μαθήματα! Μπροστά και στην μάχη για την προετοιμασία της απεργίας:

Στήριξη της Απεργίας τον υγειονομικών που έχει αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 20/10 στις 11μ στην πύλη του Νοσοκομείου. Πραγματοποίηση απογευματινού συλλαλητηρίου την ίδια μέρα στις 6μμ στην Δημοτική Αγορά.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οκτωβρίου 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Όλοι στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην Δημοτική Αγορά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook