Χανιά | Συνέλευση για οργάνωση παρεμβάσεων ενάντια στις εξορύξεις

χανιά-συνέλευση-για-οργάνωση-παρεμβά-1049207

Συνέλευση με αφορμή τις εξορύξεις υδρογονανθράκων αλλά και «την υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος», συγκαλεί την Δευτέρα η Πρωτοβουλία Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων – Συνέλευση Χανίων.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 19:390 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται τα εξής:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ  7:30μμ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Κυριολεκτικά πανδημία για το περιβάλλον φέρνουν οι νόμοι που ψήφισε εν μέσω καραντίνας η κυβέρνηση διαμορφώνοντας ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο προστασίας… των επενδυτών από την υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις πετρελαίου σε περιοχές προστασίας της φύσης, ανεξέλεγκτη έρευνα για εξορύξεις υδρογονανθράκων, αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες, πολεοδομικά δωράκια στο τουριστικό κεφάλαιο είναι μερικά μόνο από αυτά που φέρνουν οι νόμοι  α) Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής νομοθεσίας και β) «Ειδικές μορφές τουρισμού –Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

«Με το νέο νομικό πλαίσιο η Κρήτη και τα Χανιά γίνονται ανοχύρωτη πολιτεία απέναντι στις ορέξεις των επενδυτών-αρπαχτικών είτε πρόκειται για εξορύξεις υδρογονανθράκων, είτε φαραωνικων τουριστικών εγκαταστάσεων είτε ανεξέλεγκτων λατομικών ζωνών κτλ τα οποία και αποδέχονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι «.

Όλ’  αυτά ενώ οι τρέχουσες εξελίξεις με την υγειονομική κρίση  υποδεικνύουν  την άμεση ανάγκη αλλαγής πλεύσης στη διαχείριση του περιβάλλοντος. Είναι πλέον φανερό ότι η καταστροφή των οικοσυστημάτων στο όνομα της ανάπτυξης γεννά τις πανδημίες.

Την Δευτέρα 6/1 μαζευόμαστε στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 7:30μμ συζητάμε και οργανώνουμε την παρέμβαση μας για την υπεράσπιση του τόπου μας απέναντι στην αντι -περιβαλλοντική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ (στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων βέβαια).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook