Χανιά | Συνέλαβαν τους διακινητές μεταναστών σε σκάφος βόρεια των Χανίων

χανιά-συνέλαβαν-τους-διακινητές-μετα-913648

Στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών που μετέφεραν με ιστιοφόρο σκάφος 82 παράνομους μετανάστες-πρόσφυγες, εκ των οποίων και 32 ανήλικα αγόρια, προχώρησε την Δευτέρα το Λιμενικό.

Από χθες το μεσημέρι που δόθηκε σήμα για ένα ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες, που βρέθηκε σε κίνδυνο πλέοντας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικυθήρων και Χανίων (δείτε ΕΔΩ), στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκ των οποίων και ένα από τα Χανιά, ενώ την επιχείρηση συνέδραμε και αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX.

Το ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έφερε όνομα »VEGA SM», σημαίας Τουρκίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν.Αντικυθήρων. Όλοι οι επιβαίνοντες του, μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Πρόκειται συνολικά για ογδόντα δύο άτομα, 48 ενήλικες άνδρες και 32 ανήλικα αγόρια, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, στην Πελοπόννησο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook