Χανιά | Συνειδητή η αποχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λέει ο δήμαρχος Πλατανιά

χανιά-συνειδητή-η-αποχή-της-αξιωματικ-1121294
Φωτογραφία αρχείου

Για συνειδητή και απροειδοποίητη αποχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά, από την διά ζώσης συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Πολύκεντρο Βουκολιών, κάνει λόγο σε απάντηση του στην ανακοίνωσης της παράταξης «Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Ντουντουλάκη, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης:

Η απάντηση του δημάρχου Πλατανιά:

« Απάντηση Δημάρχου Πλατανιά Ιωάννη Μαλανδράκη, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δ.Σ. του Δήμου Πλατανιά »

Κύριε Διευθυντά

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης “ Νέα Εποχή”, με επικεφαλής τον κο Μανώλη Ντουντουλάκη, έχω να σημειώσω τα εξής:

Η αξιωματική αντιπολίτευση  επέλεξε να απέχει απροειδοποίητα και συνειδητά, από μία δια ζώσης συνεδρίαση, που έλαβε χώρα στο Πολύκεντρο Βουκολιών, τηρούμενων όλων των υγειονομικών μέτρων.

Παρότι προσχεδιασμένα επέλεξε να απουσιάσει δεν απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου, τις όποιες θέσεις και διαφωνίες τους, προκειμένου αυτές να τεθούν υπόψη των μελών του Δ.Σ. ως θεσμικά όφειλαν, αλλά επέλεξαν την “ενημέρωση” του Δ.Σ. από τα ΜΜΕ.

Σε ότι αφορά τα αναφερόμενα σε αυτή,  παρότι γνωρίζουν, ότι ο ισολογισμός με τις συναφείς οικονομικές του καταστάσεις διέπεται από  απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, καθόσον είχε εκτελεσθεί ο αντίστοιχος Προϋπολογισμός με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, στα οποία και οι ίδιοι συμμετέχουν στο μεγαλύτερο τους βαθμό με ομόφωνες αποφάσεις, εν τούτοις  για προσχηματικούς λόγους διαφωνούν.

Αντιπαρερχόμαστε τα ειρωνικά σχόλια για την έγκριτη εταιρία ορκωτών λογιστών (η ίδια εταιρία παρακολουθεί μεγάλο αριθμό Δήμων και στη Π.Ε. Χανίων) και να γνωρίσουμε  ότι η αναφορά  τους  περί   αναλυτικής λογιστικής, δηλαδή κοστολόγησης των υπηρεσιών του Δήμου σημαίνει  οτι  δεν θα αντιμετωπίζονται ενιαία όλοι οι Δημότες, αλλά θα πρέπει ο Δήμος να μπει στη λογική του κόστος- όφελος. Αυτό άραγε επιζητούν; ( από τους 332 Δήμους της χώρας μονοψήφιος αριθμός τηρεί αναλυτική λογιστική, σύμφωνα με την απάντηση της Ορκωτής Λογίστριας). Εκτός αν δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που αναγράφουν.

Από την ανάγνωση του συνόλου των οικονομικών καταστάσεων είναι πασιφανές και σε πρωτοετή φοιτητή, ότι ο Δήμος Πλατανιά αποτελεί πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και “εξαφάνισης” χρεών και δανείων, που έχομε κληρονομήσει.

Τέλος αν δεν υπήρχε η σωστή διαχείριση, αλλά και οι στρατηγικές επιλογές του Δήμου, δεν θα μπορούσε σήμερα ο Δήμος Πλατανιά, εν μέσω πανδημίας, στερουμένων εσόδων αλλά και απαλλαγής τελών που έκανε το προηγούμενο διάστημα,  να προέβαινε στη γενναία μείωση ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες των δημοτών μας  και μάλιστα βάζοντας υψηλά εισοδηματικά κριτήρια για να τους συμπεριλάβει όλους.

Επίσης οι ίδιοι είχαν ζητήσει να γίνει σε δια ζώσης συνεδρίαση,  εκτενή συζήτηση για τα έργα και τη λειτουργία της ΔΕΥΑΒΑ, όμως επέλεξαν να μην παρευρεθούν ώστε να τύχουν της ευρείας ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων όπως αυτοί είχαν ζητήσει.

Όσον αφορά τις αναφορές τους περί λογιστικής απεικόνισης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, άραγε τι εννοούν; τη δυνατότητα εμπορευματοποίησης της;  καθόσον για την καταγραφή της ήδη από το 2019 έχει γίνει συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης,  για την καταρχήν καταγραφή των ακινήτων μας, κάτι το οποίο γνωρίζουν με τις ανάλογες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook