Χανιά | Σύνεδροι από 25 χώρες συζητούν για το μέλλον του πλανήτη μετά την πανδημία

χανιά-σύνεδροι-από-25-χώρες-συζητούν-γι-1255923

Με την ευχή να επανέλθει σύντομα ο κόσμος στην κανονικότητα από την πανδημία αλλά και με το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας όλων, κρατών, της επιστήμης, των υγειονομικών Αρχών στην ορθή αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε στη Γεωργιούπολη Χανίων τους συνέδρους της 28ης Γενικής συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Στην διεθνή συνέλευση, παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από 25 χώρες, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ορθόδοξων Πατριαρχείων, διεθνών Οργανισμών, Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, και άλλων Θρησκειών, συζητείται το κεντρικό θέμα : «Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία».

Παράλληλα στην συνέλευση που ολοκληρώνεται την Δευτέρα, θα συζητηθούν και τρεις σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την Αγιά Σοφιά που παρότι σύμβολο της Ορθοδοξίας και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, μετατράπηκε σε τζαμί.

Ο Περιφερειάρχης που συμμετείχε στην έναρξη του συνεδρίου, επισήμανε την ιδιαιτερότητα και σημαντικότητα της διεθνούς διοργάνωσης, ενώ είχε παράλληλα συναντήσεις με εκπροσώπους Εκκλησιών, τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδόξων (ΔΣΟ) Δρ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστας Μυγδάλη, τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κ.α.

Ευχαριστίες Αρναουτάκη για την “ψήφο” εμπιστοσύνης στην Κρήτη και το μήνυμα του Οικ. Πατριάρχη.

Ο κ Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ Χαρακόπουλο για την οργάνωση του διεθνούς συνεδρίου στην Κρήτη και για την δημόσια αναφορά του,ότι, «αυτό αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης ως Διακοινοβουλευτικός Θεσμός στην Ελλάδα και την Κρήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Μάλιστα στην αναφορά αυτή του κ. Χαρακόπουλου ο κ. Αρναουτάκης, πρόσθεσε:

«Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ότι επελέγη η Κρήτη, εδώ στη Γεωργιούπολη που πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση. Αυτό δείχνει πως μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα αρκεί να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αισιοδοξούμε για τον τουρισμό μας στην Κρήτη που αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για την ανάπτυξη του νησιού αφού το 50% του ΑΕΠ της Κρήτης προκύπτει από τον τουρισμό.»

Επίσης σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ανέφερε, πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κρήτη η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, προκειμένου να συζητήσουν τα μέλη της το πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία. Ο κ. Αρναουτάκης, αναφερόμενος στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, είπε ότι, «αντηχεί στην οικουμένη και προτρέπει την ανθρωπότητα, πως στον αγώνα αυτόν, οι συντεταγμένες πολιτείες, τα κράτη, η επιστήμη και οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, έχουν την κυρίαρχη ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ορθή αντιμετώπιση και την υπέρβαση αυτής της κρίσης.»

Με αυτό το μήνυμα, πρόσθεσε: «καλωσορίζουμε όλους στην Κρήτη, στο νησί που αιώνες τώρα αποτελεί την ιστορική και πολιτισμική ναυαρχίδα της Μεσογείου. Το νησί που περπάτησε ο Απόστολος των Εθνών, διδάσκοντας πως η Ορθοδοξία απαιτεί τη συνεργασία όλων μας. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, καθώς τα προβλήματα δεν είναι τεχνικά, αλλά πολιτικά και κοινωνικά.»

Η συνέλευση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο “Άνεμος” στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου με την συμμετοχή των εκπροσώπων 25 Ορθοδόξων χωρών, κοινοβουλίων, εκκλησιών, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι οικουμενικού Πατριάρχη, Πατριαρχείων, του παγκόσμιου συμβουλίου Εκκλησιών, της Ελληνικής Βουλής, μέσω ζωντανής σύνδεσης αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβάστηκαν μηνύματα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης, και άλλων θεσμικών εκπροσώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook