Χανιά | Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Έκλεισαν τον δρόμο στα Μεγάλα Χωράφια | Photos + Video

χανιά-συνεχίζουν-τις-κινητοποιήσεις-1377135

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες του νομού Χανίων οι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής έκλεισαν την Εθνική οδό στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων αντιδρούν για τις τιμές των προϊόντων που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν την αγορά των βασικών εφοδίων που είναι απαραίτητα για την εργασία τους, όπως τα φυτοφάρμακα και οι ζωοτροφές.

Αίτημά τους είναι επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωση. Ακόμα ζητούν ευνοϊκότερες τιμές στο πετρέλαιο και στο ρεύμα.

«Δεν περιμένουμε τίποτα από τον καινούριο Υπουργό. Οι υπουργοί εφαρμόζουν τις πολιτικές που έχουν χαράξει τα κόμματα και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στην πολιτική που εφαρμόζεται. Και ξεκληρίζει σήμερα τους νέους ανθρώπους, ρημάζει τα χωριά.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι μέτρα κοροϊδίας» δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

«Δεν μας αφήνουν να μείνουν στο χωριό μας. Ξέρω ανθρώπους που θέλουν να φυτέψουν για να ταϊσουν τα ζώα τους και δεν το κάνουν. Άλλοι δεν μπορούν να αγοράσουν ζωοτροφές. έχουν κόψει τις επιδοτήσεις που ήταν ένα μέσο βοήθειας στους αγρότες» είπε ο νέος αγρότης, Ηλίας Μπομπολάκης.

Στο πλευρό των αγροτών είναι μεταξύ άλλων και το σωματείο επισιτισμού. «Έχουν πάρα πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, τα πουλάνε φθηνά κι εμείς ως καταναλωτές, τα αγοράζουμε ακριβά. Είμαστε μαζί τους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Βάσιας Μαθιουδάκης.

«Είναι θέμα επιβίωσης. Δεν σταματάμε τις κινητοποιήσεις μας» είπε ο  πρόεδρος αγροτικού συλλόγου πρώην δήμου Αρμένων, Γιάννης Κατσαρός.

Δείτε φωτογραφίες:

Από την κινητοποίηση ο δρόμος έκλεισε για λίγα λεπτά και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Έκλεισαν τον δρόμο στα Μεγάλα Χωράφια | Photos + Video

  1. «Aραια αραια να στεκεστε να φαινομαστε πολλοι»!!!!

    Τρεις κι ο…αγροτης ειναι!!!

    Που οι εποχες που ητανε πυχτρα…Τοσο που εχει παει το πετρελαιο,που να γεμισεις να κατεβεις στα χανια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook