Χανιά | Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίθεση στη μαθήτρια από τους Αμερικάνους στο ξενοδοχείο

χανιά-συνεχίζονται-οι-αντιδράσεις-γι-1278717

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φορείς της τοπικής κοινωνίας των Χανίων για την επίθεση που δέχτηκε η 14χρονη μαθήτρια από Αμερικάνους στρατιώτες, όταν εισέβαλλαν σε κατάσταση μέθης στο ξενοδοχείο το οποίο διέμενε.

Σύμφωνα με την καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Χανίων:

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε η 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού σχολείου Χανίων από Αμερικάνους νατοϊκούς «ράμπο», οι οποίοι την Κυριακή 20/3 εισέβαλαν απειλητικά στο δωμάτιό της τρομοκρατώντας την. Η μαθήτρια γλύτωσε από τύχη τα χειρότερα…Όπως ήταν αναμενόμενο οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η συμφωνία για τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις ορίζει ρητά ότι όλοι οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ ό,τι έγκλημα και να διαπράξουν δεν δικάζονται στην Ελλάδα!!!

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο λαός των Χανίων ζουν «στο πετσί τους» τι σημαίνει η αμερικανο-νατοϊκή βάση στην καθημερινότητά τους. Εδώ και δεκαετίες τα περιστατικά ξυλοδαρμών, βιασμών και τραμπουκισμών πολλαπλασιάζονται και μένουν ατιμώρητα και η περιοχή τείνει να μετατραπεί σε πόλη φαρ ουέστ και Τρούμπα.

Την ίδια ώρα που η ελληνικές κυβερνήσεις παραχωρούν όποια διευκόλυνση ζητήσουν οι ιμπεριαλιστές εμπλέκοντάς μας σε άδικους πολέμους και επικίνδυνες καταστάσεις, την ίδια στιγμή που δαπανούν δεκάδες δις για πολεμικούς εξοπλισμούς, βυθίζουν τους εργαζόμενους της χώρας στη φτώχεια και στον εργασιακό μεσαίωνα, στη νεολαία της χώρας ορθώνουν ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές και σε μια αξιοπρεπή διαβίωση, προετοιμάζοντας ένα ζοφερό μέλλον.

Όσο το καρκίνωμα των βάσεων θα επεκτείνεται με τις συμφωνίες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όσο η αμερικάνικο-νατοϊκή ιμπεριαλιστική μηχανή θα εξορμάει για να ματοκυλίσει χιλιάδες αθώων, όσο δεν βρίσκουν απέναντί τους ένα αποφασισμένο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τόσο θα πληθαίνουν και τα περιστατικά χυδαίας δράσης και επιθέσεων των νατοϊκών φονιάδων ενάντια στους Χανιώτες.

Η οργή μας για την προκλητική παρουσία και δράση των δολοφόνων στρατιωτικών στην περιοχή μας, πρέπει να μετατραπεί σε συλλογική μαζική αντίδραση με τη συμμετοχή στο αντιιμπεριλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, που θα καταγγέλλει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, θα εναντιώνεται στην ύπαρξη και λειτουργία των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων, και θα συμβάλλει στο δυνάμωμα των σχέσεων φιλία και αλληλεγγύης με όλους τους γείτονες λαούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook