Χανιά | Συνεχίζεται το ξεκατίνιασμα στον Δήμο Αποκορώνου – Η απάντηση της αντιπολίτευσης στον Πρόεδρο του ΔΣ

χανιά-συνεχίζεται-το-ξεκατίνιασμα-στ-1101840

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης έστειλε η επικεφαλής της παράταξης Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική, Ειρήνη Τερεζάκη, ως απάντηση στην επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, Αντώνη Κοτσιφάκη (Δείτε εδώ).

Αναλυτικά η επιστολή της Ειρήνης Τερεζάκη:

«Η επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλή χρονιά, χαρούμενο και δημιουργικό το νέο έτος.

Πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο για την επιστολή που σας έστειλε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με την αποχή μας από επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις καθώς και την βλάβη που υπέστη ο δήμος από την αποχή μας αυτή η οποία αποβαίνει σε βάρος της ανάπτυξης και της βελτίωσης της ζωής των κατοίκων του.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν συμμετείχαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έγιναν γνωστοί στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου καθώς και στον δήμαρχο με επιστολή μας η οποία εστάλη αμέσως μετά την 26ησυνεδριαση που ήταν προγραμματισμένη για της 7/12/2021, με θέμα την ψήφιση του ισολογισμού έτους 2019.

Η αποχή μας αυτή είναι ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου και εκπροσωπεί την πλειοψηφία των δημοτών του Αποκόρωνα.

Η τοποθέτηση του δημάρχου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, στη συζήτηση που έγινε για τη γνωμοδότηση της ΜΠΕ του νέου ΒΟΑΚ έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αντιρρήσεις των συλλογικών οργάνων και φυσικών προσώπων στην οποία υποστηρίζεται η αναγκαιότητα του Α/Κ Γεωργιούπολης στη θέση Χ.θ 38+600.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να υποστηρίξει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δήμαρχος Αποκορώνου υποστήριξε τη θέση του ΤΕΕ που τον καταργεί.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου κατ’ εξακολούθηση δεν εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ ως ορίζει ο νόμος αλλά προωθεί στα αρμόδια όργανα ή θεσμικούς φορείς τις προσωπικές του θέσεις. Όπως όταν το Δ.Σ αποφάσιζε αρνητικά στη χωροθέτηση του ΣΜΑ στο Τσιβαρά και τον εξουσιοδότησε να βρει κατάλληλο χώρο, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά με ψευδείς βεβαιώσεις παραπλάνησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αποσπώντας βεβαίωση χωροθέτησης την οποία ανακάλεσε η ΠΕΧΩ κατόπιν παρέμβασης της Αποκεντρωμένης.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε την αγορά δύο οχημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας ύδρευσης τα οποία ο δήμος προμηθεύτηκε αλλά τα οχήματα εξυπηρετούν τις ανάγκες του δημάρχου και ενός εκ των αντιδημάρχων. Η υπηρεσία ύδρευσης εξακολουθεί να μη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της όσο αφορά μεταφορά εργατών, υλικών κ.λ.π.

Ακόμα σας ενημερώνουμε ότι επανειλημμένα έχουμε ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τα έργα που έχουν εκτελεστεί ή πρόκειται να εκτελεστούν από τις επιχορηγήσεις που έλαβε ο δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τις θεομηνίες των προηγούμενων ετών αλλά η απάντηση του δημάρχου είναι πάντα γενική και αόριστη και ουδέποτε συγκάλεσε Δ.Σ προκειμένου να ενημερωθούμε για έργα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, για υπόλοιπα πιστώσεων κ.λ.π.

Το αίτημα αυτό έχει κατατεθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης και μάλιστα με απόφαση Δ.Σ.

Όσο αφορά την επιστολή που σας έστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ στις 30/12/2021 σας ενημερώνουμε ότι δεν συμμετείχαμε σε ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ συνεδριάσεις, αφού αμόκ συνεδριάσεων ακολούθησε μετά την επιστολή μας τις οποίες και σας αναφέρουμε παρακάτω προκειμένου να λάβετε γνώση.

Το πρώτο συμβούλιο στο οποίο δεν συμμετείχαμε ήταν στις 7/12/2021 (26η συνεδρίαση).

Από τότε και μέχρι τη δημοσίευση της επιστολής που σας έστειλε ο κ. Κοτσιφάκης ακολούθησαν οι παρακάτω συνεδριάσεις

  • 27η συνεδρίαση στις 13/12/2021 με μοναδικό θέμα τον ισολογισμό του 2019
  • 28η συνεδρίαση στις 13/12/2021 με επτά θέματα μετά τη λήξη της προηγούμενης
  • 29η συνεδρίαση στις 20/12/2021 με θέμα τον ισολογισμό του 2019
  • 30η συνεδρίαση στις 20/12/2021 με τα επτά θέματα της 13/12/2021
  • 31η συνεδρίαση στις 24/12/2021 με τα επτά θέματα
  • 32η συνεδρίαση στις 29/12/2021 με πέντε θέματα
  • 33η συνεδρίαση (έκτακτη) στις 29/12/2021μετα τη λήξη της τακτικής συνεδρίασης
  • 34η συνεδρίαση (έκτακτη)στις 30/12/2021
  • 35η συνεδρίαση (έκτακτη) στις 30/12/2021 και αμέσως μετά
  • 36η συνεδρίαση στις 30/12/2021
  • Σε μισή ώρα τρεις συνεδριάσεις
  • 37η συνεδρίαση στις 31/12/2021 και αμέσως μετά
  • 38η συνεδρίαση στις 31/12/2021

Δεκατρείς συνεδριάσεις σε λίγες ημέρες. Τρεις συνεδριάσεις σε μια ημέρα. Έτσι προάγεται η βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Αποκόρωνα? Έτσι ο δήμος του Αποκόρωνα θα παραμείνει στην αναπτυξιακή τροχιά που τον έχει βάλει ο κύριος Κουκιανάκης?

Με καλή πρόθεση και λογική, χωρίς να δημιουργούμε εντάσεις, προσπαθούμε πάντα για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται στον Αποκόρωνα αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος Αποκορώνου, χωρίς να υπολογίζει τις απόψεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου με μια πρωτοφανή εμμονή, χωρίς να παραδέχεται ότι υπάρχει κι άλλη άποψη εκτός της δικής του δεν υπολογίζει και δεν σέβεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για ότι ακολουθήσει.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συνεχίζεται το ξεκατίνιασμα στον Δήμο Αποκορώνου – Η απάντηση της αντιπολίτευσης στον Πρόεδρο του ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook