Χανιά | Συνεχίζεται το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Βαλκανικό κινηματογράφο

χανιά-συνεχίζεται-το-εξαιρετικό-αφιέ-802508

Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος «Εδώ είναι Βαλκάνια» που διοργανώνει φέτος στα Χανιά, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων θα προβάλει την ταινία «Ήταν ή δεν ήταν» (A fost sau n-a fost? / 12:08 East of Bucharest), του Κορνέλιου Πορουμπόιου, (Corneliu Porumboiu) παραγωγής 2006.

Στην προβολή της ταινίας θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Anca Chisalita, πολιτιστική ακόλουθος της πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα.

Ώρα προβολής: 8.00μ.μ

«Ήταν ή δεν ήταν», του Κορνέλιου Πορουμπόιου

Υπόθεση: Κάπου στα ανατολικά του Βουκουρεστίου, δύο άνδρες μοιράζονται τις αναμνήσεις τους από το ηρωικό επαναστατικό τους παρελθόν για την ανατροπή του Τσαουσέσκου, σε ζωντανή μετάδοση στην τοπική τηλεόραση. Ωστόσο, οι θεατές της εκπομπής τηλεφωνούν στο στούντιο και ισχυρίζονται πως οι δύο καλεσμένοι, όχι μόνο δεν βγήκαν στους δρόμους, αλλά έπιναν στο καφενείο ή έκαναν ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. Ένα σπαρταριστό, διεισδυτικό σχόλιο για τη ρουμάνικη επανάσταση: άραγε συνέβη στ’ αλήθεια ή τελικά δεν συνέβη ποτέ;

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συνδιοργάνωση:

Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook