Χανιά | Συνεχίζεται το δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού στον Δήμο Πλατανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά που υλοποιεί ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες και περιλαμβάνει:

-Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης.

-Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημόσιους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).

-Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

-Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων σε Δημόσιους χώρους (δρόμους- πλατείες).

-Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.

-Προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών .

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί, κλαδέματα και άλλες εργασίες καλλωπισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η συλλογική ευαισθητοποίηση, για περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση καθώς και η ενεργοποίηση του Εθελοντισμού και η προσφορά στην Κοινότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, για συμμετοχή τους στην εθελοντική  δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τους Εντεταλμένους Σύμβουλους κ Πέτρο Μαρινάκη (τηλ. επικ. 6976860573)  και   κ Μανούσο Βουλγαράκη   ( τηλ. επικ. 6944666142).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν  με το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου  στα τηλέφωνα: 2821340046 & 2821340048, email: [email protected]

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ