Χανιά | Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο με την βραβευμένη ταινία «Ματσούκα»

χανιά-συνεχίζεται-το-αφιέρωμα-στον-ισ-986747

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσια του αφιερώματος στον ισπανικό και ισπανόφωνο κινηματογράφο (Β’ κύκλος) θα προβάλει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Παλιό Τελωνείο), την κοινωνική ταινία Ματσούκα (Ισπανία, 2002, 113′) του Χιλιανού σκηνοθέτη Αντρές Γουντ, σε δύο προβολές, 20.00 – 22.00 & 22.15 – 24.15.

Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Βίκυ Παπαναγιώτου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ματσούκα, του Αντρές Γουντ
 
ΣΥΝΟΨΗ: Χιλή, 1973.  Ο Ινφάντε κι ο Ματσούκα ζουν στο Σαντιάγκο, δυο εντεκάχρονα αγόρια από δυο κόσμους που χωρίζονται από ένα αόρατο κι όμως αδιαπέραστο τοίχος.  Ο Ινφάντε ζει στην πλούσια καθωσπρέπει συνοικία, ο Ματσούκα στην τενεκεδούπολη λίγα τετράγωνα μακριά. Είναι μια εποχή, που κάποιοι, εμπνευσμένοι από την επαναστατική αύρα των ημερών, προσπαθούν να γκρεμίσουν τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τους ανθρώπους.

Ένας απ’ αυτούς τους αισιόδοξους οραματιστές είναι κι ο Πατήρ Μάκενρω, ο διευθυντής ενός ιδιωτικού εκκλησιαστικού σχολείου.  Με την υποστήριξη των γονιών των μαθητών του, δέχεται στο επιλεκτικό σχολείο του και παιδιά από πάμπτωχες οικογένειες της τενεκεδούπολης. Είναι αποφασισμένος να διδάξει στους μαθητές τον σεβασμό προς τον άνθρωπο. Ο Ματσούκα κι ο Ινφάντε βρίσκονται στην ίδια τάξη. Η φιλία τους θα τους οδηγήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις και εκπλήξεις. Όμως, αυτή η προσπάθεια ενοποίησης των δυο κόσμων, πέρα από τα πρακτικά της προβλήματα, έρχεται αντιμέτωπη και με την ανοιχτή κοινωνική σύγκρουση που συνταράζει την Χιλιανή κοινωνία…

Συνοπτικές πληροφορίες για την ταινία

Πρωτότυπος τίτλος Machuca

Έτος παραγωγής 2004

Είδος Κοινωνική

Χώρα Χιλή

Γλώσσες Ισπανικά

Διάρκεια 121′

Σκηνοθεσία Αντρές Γουντ

Σενάριο Ρομπέρτο Μπρόντσκι, Μαμούν Χασάν, Αντρές Γουντ, Ελισέο Αλτουνάγκα

Ηθοποιοί Ματίας Κερ, Αριέλ Ματελούνα, Μανουέλα Μαρτέλι

Μουσική Miguel Miranda

José Miguel Tobar

Διακρίσεις 2004: Βραβείο   στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βανκούβερ στην κατηγορία Most Popular International Film.

2005: Βραβείο Αριελ το στην κατηγορία  Best Iberoamerican Film.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook