Χανιά | Συνεργασία του Δήμου Πλατανιά με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την Βιώσιμη Κινητικότητα 

Στο Δήμο Πλατανιά είναι σε εξέλιξη η συνδιαμόρφωση του οράματος και των μέτρων προτεραιότητας για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια και το Κλίμα με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η συνεργασία, η οποία αξιοποιεί τα εργαλεία και την τεχνογνωσία που αποκτάται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «SUMP-PLUS: Sustainable Urban Mobility Planning – Pathways and links to Urban Systems»1,συνεχίζεται ακολουθώντας ασφαλείς μεθόδους συνεργασίας για τα μέλη των ομάδων εργασίας μέσω διαδικτυακών συναντήσων και σύγχρονων τεχνολογικών πλατφορμών τηλεδιάσκεψης. Στο SUMP-PLUS, που υποστηρίζεται απο το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Πλατανιάς συμμετέχει ως πόλη εφαρμογής πρότυπης μεθοδολογίας.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα προβλέπεται διαδικτυακή συνάντηση και συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς όπως η Περιφέρεια, οι γειτονικοί δήμοι, το Τεχνικό Επιμελητήριο, οι Ενώσεις Ξενοδόχων και Επιχειρηματιών του Δήμου, το ΚΤΕΛ, η Αστυνομία, οι εκπαιδευτικοί φορείς, κλπ, ώστε να εξεταστούν νέες προσεγγίσεις και ευκαιρίες για περισσότερο βιώσιμες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές,

Οι δράσεις αναμένεται να βοηθήσουν το Δήμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την κινητικότητα, τις κατακόρυφα αυξημένες ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο και τις περιορισμένες πηγές χρηματοδότησης, βελτιώνοντας συνολικά την εικόνα της πόλης ως τουριστικό προορισμό αλλά και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας τόσο στην τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε, μετά από αξιολόγηση πολλών προτάσεων που είχαν υποβληθεί,  το 4ο τρίμηνο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2022.

Zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
    Βιώσιμη Κινητικότητα ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ – ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ;;;;;;;;;
    ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ….
    Υ.Γ.: OI KATOIKOI THΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΔΩΣΑΝ 70% ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ 65% ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ).
    ΟΠΟΤΕ, ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ…

  2. Καλά τα λες και για τον ποταμό Ταυρωνιτη να δεις που έβγαζε φωτογραφίες με τον καπουτσίνο στο χέρι στι πλημμύρες. Τον σκάλισε λιγάκι σαν τον κάτη εν ήδη κοιτοποιησης, ευτυχώς που δεν εβρεξε φέτος να πάρει και τσι υπόλοιπες περουσίες. Καλά επίσης μας κάνει αφού είμαστε μαζοχιστές και του ψηφίζουμε ούλη την οικογένεια. Όχι μόνο Βιώσιμη κινητικότητα αλλά και πράσινα άλογα θα μας πουλήσει. Πολύ ζαρπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ