Χανιά | Κατέβηκαν οι μετανάστες στην Παλαιόχωρα – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε 15χρονος | Video+Photos

χανιά-κατέβηκαν-οι-μετανάστες-στην-πα-1572237

Υπό έντονη βροχή συνέχισε το πρωί της Τετάρτης στην Παλαιόχωρα η αποβίβαση των μεταναστών από το πλοιάριο που είχε ρυμουλκηθεί νωρίτερα στη Σκάλα.

Η αποβίβαση δεν είχε ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, καθώς μερίδα των μεταναστών, κυρίως Αιγύπτιοι, δεν ήθελε να κατεβεί από το πλοιάριο. Την Τετάρτη, εξαιτίας και των κακών καιρικών συνθηκών, οι περισσότεροι από αυτούς τελικά δέχθηκαν να κατεβούν και η διαδικασία ολοκληρωνόταν λίγο μετά τις 11 το πρωί. Ωστόσο, αρκετοί από τους μετανάστες εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν το ταξίδι τους με το σαπιοκάραβο, καθώς ήθελαν να φτάσουν στην Ιταλία.

Στο βίντεο παρακάτω, το οποίο έχει ληφθεί το πρωί της Τετάρτης, φαίνονται δεκάδες άνθρωποι να βρίσκονται στην αποβάθρα. Όσοι κατεβαίνουν, μεταφέρονται στο πλοίο «Σαμαριά», όπως και οι προηγούμενοι. Ωστόσο, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Κουντούρας.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνει γνωστός και ο ακριβής αριθμός των μεταναστών.

Από τα συνολικά τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων την Τρίτη, σε σοβαρότερη κατάσταση ήταν ο 15χρονος που αντιμετώπιζε διαβητολογικό πρόβλημα. Κρίθηκε αναγκαίο από τα Χανιά να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Δύο ακόμα νεαροί νοσηλεύονταν στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, με τον έναν να έχει πόνους στην κοιλιά και τον δεύτερο να έχει υποστεί μικροτραυματισμό.

Ομάδα γιατρών από τα Χανιά αναχώρησε το πρωί ξανά για την Παλαιόχωρα, υπό τις οδηγίες του συντονιστή της ΤΟΜΥ, Στέφανου Ντουκάκη και με τη συνδρομή βαν και ενός παιδιάτρου από το νοσοκομείο Χανίων.

Τη διατροφή των μεταναστών έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να τους χορηγηθεί και ποσότητα ρούχων.

Την Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρεμβεί για να εξασφαλιστεί μετεγκατάσταση των μεταναστών ισότιμα μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Κατέβηκαν οι μετανάστες στην Παλαιόχωρα – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε 15χρονος | Video+Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook