Χανιά | Συνεχίζει τις περιοδείες της σε υπηρεσίες η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» νομού Χανίων στο γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ)  και στην Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Χανίων, χτες Δευτέρα 6 Μαΐου. Επικεφαλής του κλιμακίου ο υποψήφιος Δήμαρχος στο νομό Χανίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση»,  Νίκος Βουρλάκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έγινε συζήτηση «με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Χανίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κυρίαρχο ζήτημα αναδείχθηκε η σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους. Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη συλλογικής σύγκρουσης με την πολιτική των «μη προσλήψεων» που ακολουθείται τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις.

Στα γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), στο Κέντρο Υγείας Χανίων (πρώην ΠΕΔΥ) και στο ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά ακολουθούνται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Παρά τα μεγάλα λόγια που ακούγονται από κυβερνητικά χείλη για χιλιάδες προσλήψεις, το γεγονός είναι ότι από το 2014 που άδειασαν τα ιατρεία του τότε ΙΚΑ από ειδικευμένους γιατρούς, μόνο λίγοι επικουρικοί με συμβάσεις διετίας έχουν προσληφθεί χωρίς να έχει μονιμοποιηθεί κανείς. Σοβαρή υποστελέχωση επίσης σε διοικητικό προσωπικό διαπιστώθηκε στον ΕΦΚΑ όπως μαρτυράει ο μεγάλος αριθμός κλειστών γραφείων και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι .

Ο Νίκος Βουρλάκης κάλεσε τους εργαζόμενους των παραπάνω Υπηρεσιών να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική και στον Δήμο Χανίων, της οποίας τα αποτελέσματα τα ζουν καθημερινά στο πετσί τους.

Να δώσουν μια δυνατή απάντηση καταδίκης και να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, να ενισχύσουν την δική τους φωνή.»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ