Χανιά | Συνεχίζει τις επισκέψεις σε οργανισμούς και φορείς της πόλης ο Τάσος Βάμβουκας | Photos

χανιά-συνεχίζει-τις-επισκέψεις-σε-οργ-860460

Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα ήταν ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Δημάρχου Χανίων και επικεφαλής της παράταξής “Δήμος Ενεργών Πολιτών” Τάσου Βάμβουκα την Τρίτη. Ο κύριος Βάμβουκας είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του ΑΗΣ κ. Γιάννη Κοκκινάκη αλλά και τους εργαζόμενους εκεί, με τους οποίους έγινε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, σε όλα τα επίπεδα. Καταρχάς ο κ. Κοκκινάκης ανέλυσε στον Δήμαρχο Χανίων και στους υποψηφίους της παράταξης που τον συνόδευαν τον τρόπο λειτουργίας του ΑΗΣ.

Στη συνέχεια, τέθηκαν από τους εργαζόμενους διάφορα ζητήματα που άπτονται ευρύτερα με τον Δήμο Χανίων, με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα να απαντά σε όλες τις απορίες που εκφράστηκαν σχετικά με το μεγάλο έργο που έχει πραγματοποιήσει η νυν δημοτική αρχή αλλά και το πλάνο που υπάρχει για την επόμενη 4ετία. Συζητήθηκε επισταμένως το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στα Χανιά, με τον Δήμαρχο Χανίων να αναλύει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπονείται από έμπειρους συγκοινωνιολόγους και το οποίο θα αλλάξει την εικόνα των Χανίων σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.Ο κ. Βάμβουκας επανέλαβε, στο πλαίσιο της συζήτησης με τους εργαζομένους στον ΑΗΣ της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, ότι, “το θέμα του κυκλοφοριακού στην πόλη μας είναι πολύ ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων της νυν δημοτικής αρχής και γνωρίζουμε ότι είναι από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες”.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφτηκε στη συνέχεια τη Διεύθυνση Δασών όπου είχε σύντομη συζήτηση με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων αλλά και το γεγονός ότι η συνεργασία με τον Δήμο Χανίων ήταν συνολικά, εξαιρετική.

Επόμενη στάση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα αποτέλεσε η Υπηρεσία Δόμησης Χανίων. Ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Μαράκη (επί 1,5 χρόνο Αντιδήμαρχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας) και Αντώνη Βαρδάκη, του πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ Μανούσο Φοβάκη αλλά και υποψήφιους της παράταξης συνομίλησαν με το προσωπικό αλλά και με τη Διευθύντρια της Υπηρεσία Δόμησης Χανίων κ. Αλεξία Λακιωτάκη, με την οποία υπήρξε μια θερμή συνομιλία, αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας που

υπήρξε την τελευταία 5ετία.

Στη συνέχεια, Δήμαρχος και υποψήφιοι επισκέφτηκαν το γειτονικό ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Σούδας όπου χαιρέτισαν τόσο τους ηλικιωμένους όσο και τους εργαζόμενους, διαπιστώνοντας την εξαιρετική λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου.

Τελευταίος σταθμός του Δημάρχου Χανίων αποτέλεσαν τα γραφεία της διοίκησης των Σούπερ Μάρκετς ΣΥΝ.ΚΑ.στην Αγιά. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Δημήτρη Αλεξάκη αλλά και στελέχη του ΣΥΝΚΑ. Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας έκανε μάλιστα στον κ. Αλεξάκη έναν απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, τονίζοντάς του ότι, “για τον Δήμο Χανίων έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε 120 εκατομμύρια ευρώ για έργα και υποδομές που θα γίνουν στα επόμενα 2-3 χρόνια. Έργα όπως τα 8 νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ, την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, έργα σημαντικά της ΔΕΥΑΧ, για τη ΔΕΔΙΣΑ, για τη Δημοτική Αγορά, για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη κτλ. Τα Χανιά ήταν σε συνεχή ακινησία και εμείς τα βάλαμε σε κίνηση, ανοίγοντας μεγάλα ζητήματα”.

Η συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του ΣΥΝ.ΚΑ. κινήθηκε και στο κομμάτι των συνεργασιών που θα απαιτηθούν μετά τις εκλογές, ενώ ο κ. Αλεξάκης ευχήθηκε στον Δήμαρχο “καλό αγώνα ενόψει των εκλογών”. Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Χανίων περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους των γραφείων διοίκησης του Συνεταιρισμού όπου είχε σύντομες συζητήσεις με εργαζομένους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ενδιάμεσα των επισκέψεών του, βρέθηκε και στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση μαθητών “άνοιξη στην Κοραή”. Εκεί, στην οδό Κοραή δηλαδή, μαθητές από το 3ο Δ.Σ., το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο, το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο Λύκειο Χανίων παρουσίασαν ένα μέρος των πλούσιων δράσεων που υλοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς, επαινώντας τη συγκεκριμένη δράση.

Πρόγραμμα επισκέψεων Δημάρχου Χανίων:

Τρίτη (14/5) απόγευμα

17.30:Πλατεία Αγιάς (Καφενείο Καπάκη)

18:00: Κυρτομάδο

18.30: Περιοχή Όαση Καφενείο Δασκαλάκη

19.45: Βαρύπετρο (Καφενείο Μπαλαντίνου)

20:00: Λυγιδές

20.20: Αθλ. Κέντρο Χαρωδιάς

21.00: Περιβόλια Πλατεία Ηρώων (αίθουσα πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού)

Τετάρτη (15/5) πρωί

09:00: Υπογραφή σύμβασης για ανακαστασκευή δρόμων στο Χορδάκι (ΔΕ Ακρωτηρίου)

10:00: Κέντρο Ψυχικής Υγείας

11:00: Α’ βάθμια και Β’ βάθμια Εκπαίδευση

12:00: ΑΝΕΚ LINES

13:00: Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων

14:00: ΣΥΦΑΧ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook