Χανιά | Συναυλία σχολικής χορωδίας με παιδικά τραγούδια

χανιά-συναυλία-σχολικής-χορωδίας-με-π-871585

«Τραγούδια που γράφτηκαν για παιδιά και δεν τα τραγουδούν απλώς παιδιά» θα ακουστούν στη φετινή συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη.

Πρόκειται για το σχολείο που έχει δημιουργήσει για τα Χανιά μια ιδιαίτερα μελωδική παράδοση με την σχολική του χορωδία.

Για να αντιληφθούμε τη μαγεία της προσπάθειας και της δουλειάς που γίνεται, οι παιδικές χορωδίες που είναι πολλές, έχουν τεράστια πλεονεκτήματα γιατί, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φωνών, υπάρχει η δυνατότητα επιβολής των ωρών της πρόβας από τους διαχειριστές της χορωδίας, υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών ελευθεριών, σε σχέση με το υλικό που χρησιμοποιείται ή αξιοποιείται.Μια σχολική χορωδία όμως, έχει υποχρέωση να απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του σχολείου, καλλίφωνα ή κακόφωνα, που έχουν διάθεση να μάθουν ή μπορεί και να μην έχουν καμιά διάθεση ούτε να μάθουν ούτε να εξελιχθούν. Ότι έχουν πολύ συγκεκριμένο ωράριο εντός σχολικού προγράμματος που μπορούν να κάνουν πρόβες. Το βασικό, δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να κάνουν επιλογές ρεπερτορίου, να προμηθευτούν υλικά κλπ.

Περιμένουμε όλοι με αγωνία την ώρα που θα ξεκινήσει η συναυλία για να θυμηθούμε ίσως και παιδικά τραγούδια που τραγουδήθηκαν και από άλλες, προηγούμενες γενιές.

Είναι σπουδαίο το κατόρθωμα και πιστεύουμε πως η επιβράβευσή του από το φιλόμουσο κοινό, των Χανίων είναι απαραίτητη. Για 6η χρονιά, μια σχολική χορωδία από τον Ταυρωνίτη δίνει το παρόν. Στην πόλη, εναπόκειται να την αγκαλιάσει ακόμη πιο θερμά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook