Χανιά | Συναυλία με τον Στέλιο Πετράκη και τον Efren Lopez στο καφέ της Δημοτικής Πινακοθήκης

χανιά-συναυλία-με-τον-στέλιο-πετράκη-κ-831682

Το Jokal’s , το καφέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, παρουσιάζει τo Σάββατο 23 Μαρτίου συναυλία με το Στέλιο Πετράκη και τον Efrén López. Θα ακούσουμε οργανικές συνθέσεις κυρίως από τα δύο τους cd «Μαύρα Φρούδια», και το πρόσφατο και πολυβραβευμένο cd «Ταως», καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα παραδοσιακά κομμάτια της Κρήτης και άλλων περιοχών.

Έχουν κυκλοφορήσει τοι 2011 σε Ελλάδα και Ισπανία το πρώτο τους cd με τίτλο «Μαύρα Φρούδια», το δεύτερο στη Γαλλία το 2018 με τίτλο «Tαως» και έχουν παρουσιάσει τις συνθέσεις αυτές σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία Λιθουανία και Ισραήλ, Ινδία Πολωνία. Οι συναυλίες τους σε Αγγλία και Ισραήλ μεταδόθηκαν ζωντανά από το BBC3 Radio της Αγγλίας.

Η μουσική αυτή δημιουργία βασίζεται στις μουσικές και τις προσωπικές σχέσεις των δυο καλλιτεχνών που έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν. Χρησιμοποιούν όργανα που ανήκουν σε διάφορα τοπικά μουσικά είδη και η επιρροή από τα είδη αυτά είναι έκδηλη και προφανής: Μουσική της Κρήτης, της Ελλάδας, Παλαιά μουσική της Ευρώπης, μουσική της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Στέλιος Πετράκης: Αναγνωρισμένος και βραβευμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης της λύρας και του λαούτου. Προερχόμενος από την μουσική παράδοση της Κρήτης, ενδιαφέρεται πάντα για διαλόγους με μουσικούς που ανήκουν σε διαφορετικά τοπικά ιδιώματα. Έχει εκδώσει 7 προσωπικά cd’s και έχει παρουσιάσει τη μουσική του σε πολλά μέρη του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Βόρεια Αφρική, Άπω Ανατολή).

EfrénLópez: Πολυοργανίστας μουσικός, (hurdygurdy, rabab, ούτι, άταστη κιθάρα, kopuz, rabab) και συνθέτης, από τη Valencia της Ισπανίας. Έχει μελετήσει για χρόνια τα μουσικά ιδιώματα των χωρών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Αφγανιστάν και υπήρξε ιδρυτής συνθέτης ενορχηστρωτής και παραγωγός του γνωστού συγκροτήματος από τη Valencia “L’Ham de Foc”. Τα προσωπικά του cd’s λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές και βραβεία από το διεθνή τύπο και εδώ και τριάντα χρόνια ταξιδεύει και παρουσιάζει τη μουσική του σε όλον τον κόσμο.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος»

Έναρξη 9.30 μμ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook