Χανιά | Συναυλία αλληλεγγύης της «Πριγκηπέσσας» στα Νωπήγεια Κισσάμου

χανιά-συναυλία-αλληλεγγύης-της-πριγ-908655

Tην Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Πέτρινο Θέατρο, στα Νωπήγεια Κισάμου, συναυλία με το Θεσαλονικιώτικο μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» για την στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων.

Το πρόγραμμα της συναυλίας στο χώρο που παραχωρεί δωρεάν η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, θα έχει τίτλο: «Διαδρομή στο τραγούδι, με αφορμή το ρεμπέτικο». Εκεί θα ακουστούν πρώιμα και κλασικά ρεμπέτικα, συνθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου αλλά και σύγχρονα τραγούδια των Σ. Μάλαμα, Ν. Παπάζογλου κ.α., σ’ ένα πρόγραμμα που έχει βάση και αφορμή το ρεμπέτικο, χωρίς χρονολογική σειρά, αλλά με μουσικές των τελευταίων 90 χρόνων που δένουν αρμονικά και θεματικά μεταξύ τους.

Λίγα λόγια για το Μουσικό σχήμα “Πριγκηπέσσα”

Το μουσικό σχήμα “Πριγκηπέσσα” αποτελεί την μόνιμη μπάντα της μουσικής σκηνής “Πριγκηπέσσα” στη Θεσσαλονίκη. Βασικός πυρήνας του σχήματος είναι οι : Χρήστος Μαστέλλος, φωνή, Μαρία Φραγκούλη, φωνή, Τριαντάφυλλος Χαλκιάς, μπουζούκι, φωνή

Δημήτρης Σφίγγος, κιθάρα, φωνή.

Σε συναυλίες σε αφιερώματα και συνεργασίες με τραγουδιστές ή σολίστες η ορχήστρα έχει τρία ακόμα μόνιμα μέλη, τους: Μίλτο Τσαλιγόπουλο, κοντραμπάσσο, κιθάρα και φωνή,

Νίκο Ταλέα ακκορντεόν, φωνή  και Νίκο Ορδουλίδη, πιάνο.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του ’30, συνθέσεις Σμυρνιών συνθετών, κλασικά ρεμπέτικα του ’40 και ’50 και φτάνει ως τα πρώτα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του ’60 αλλά και τα έργα των μεγάλων συνθετών μέχρι την δεκαετία του ’80. Τα τραγούδια παίζονται και ερμηνεύονται με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις, αλλά και με μια φρέσκια διάθεση έτσι ώστε να είναι ζωντανά και λειτουργικά στην επικοινωνία τους με το κοινό.Το μουσικό σχήμα “Πριγκηπέσσα” έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με κορυφαίους ερμηνευτές όπως τους Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Νέγκα, Ζ. Παπαδοπούλου, Φ. Βελεσιώτου, Κ. Βέττα, Ανδρέα Καρακότα Μ. Λιδάκη, Γ. Μαργαρίτη, Μ. Ασλανίδου, Πίτσα Παπαδοπούλου, καθώς και με τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο, Μ. Πάππο και Νίκο Τατασόπουλο.

Η «Πριγκηπέσσα» σε πλήρη σύνθεση έχει εμφανιστεί στο μέγαρο μουσικής του Ρέυκιαβικ στην Ισλανδία σε αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη στις Βρυξέλλες στην Κύπρο στο Βουκουρέστι στο Λουξεμβούργο και σε συναυλίες και μουσικές σκήνες ανά την Ελλάδα.

ΚΙΦΑ Χανίων

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ), με εθελοντές επαγγελματίες υγείας και μη, προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συμπολίτες μας, Έλληνες, Μετανάστες και Πρόσφυγες από το 2012, κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook