Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα-Παπαδογιάννη στα γραφεία του ΟΑΚ

χανιά-συνάντηση-βάμβουκα-παπαδογιάν-1247199

Με τον Άρη Παπαδογιάννη συναντήθηκε ο Τάσος Βάμβουκας. Συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και τις δράσεις του Οργανισμού Ανάπτυξη Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τάσου Βάμβουκα:

«Σταθήκαμε ιδιαίτερα στο θέμα του κόμβου Μουρνιών. Το γεγονός ότι μετά τις ενέργειες του ιδίου και του Οργανισμού επιτέλους ξεκινάει εκ νέου για να ολοκληρωθεί μας χαροποιεί, γιατί είναι μια υπόθεση στην οποία συμβάλαμε καθοριστικά ως δημοτική αρχή με κρίσιμες παρεμβάσεις που εξασφάλισαν την χρηματοδότηση και έλυσαν προβλήματα που εμπόδιζαν την πραγματοποίηση του έργου όπως τις διορθώσεις των πράξεων εφαρμογής, την έλλειψη μελέτης ομβρίων για την Ζυμβρακάκηδων κλπ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ενεργειακών συνεταιρισμών και διαχείρησης υδάτων.

Ο ΟΑΚ είναι ο θεμελιώδης αναπτυξιακός βραχίονας όχι μόνο για τα Χανιά – όπου διατηρεί την έδρα του – αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη. Ο ρόλος του είναι επομένως κομβικός και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να στηρίξουν την ενίσχυσή προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας των Χανίων.

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει και ο Δήμος Χανίων να συζητήσει με πολλή προσοχή το θέμα της δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού και ως προς αυτό συμφωνήσαμε με τον κ. Παπαδογιάννη ότι μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και όχι απλώς και μόνο από την οικονομική επιτροπή. Αυτό άλλωστε φαίνεται να αποτελεί κοινό αίτημα σχεδό όλων των δημοτικών παρατάξεων. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική και ολοκληρωμένη συζήτηση και να οδηγηθούμε στην καλύτερη δυνατή λύση για το θέμα.

Τον κ. Βάμβουκα συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Στέλιος Βαλυράκης και Γιάννης Σπυριδάκης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook